Lege în New York - nu ai cotizat la asistența socială, plătești din câștigul la loto!

Un proiect controversat a permis statului New York să recupereze 20 milioane dolari în ultimii patru ani din câștigurile oamenilor la loterie, într-un program legat de asistența socială. O mulțime de oameni și-au manifestat indignarea în această primăvară, când republicanii din Camera Reprezentanților au propus menținerea legii și, în același timp, introducerea unui nou articol cu privire la sumele pe care le au de rambursat statului cei care au câștigat un premiu mare la loterie

Cel puțin șapte state americane au adoptat un astfel de program, care permit autorităților locale să deducă impozitele neplătite din câștigurile de pe urma jocurilor de noroc. Toate au renunțat la acest program, în afară de New York! Conform legislației din acest stat, orice cetățean care câștigă un premiu de peste 600 de dolari trebuie să se prezinte la una dintre filialele loteriei de stat - unde codul de identificare fiscală este verificat în rețeaua de asistență socială. Iar cel care nu a plătit aceste taxe, le va achita din câștigul de la loto. 

În cazul în care omul respectiv nu a plătit de mai mulți ani, statul poate recupera întreaga sumă din câștigurile jucătorului din ultimii 10 ani, cu condiția să nu depășească 50% din totalul premiul de loterie revendicat. Un raport al autorităților din New York arată că, prin intermediul acestei politici, din 2013 la bugetul de stat s-au întors aproximativ 20 milioane de dolari de la cei aproape 3000 de câștigători. 

Pariază acum la casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com!

Suma anuală recuperată a crescut de la 4,9 milioane de dolari (în 2014) la 5,7 milioane de dolari anul trecut, potrivit Oficiului de Stat pentru Asistență Temporară și Dizabilități (OTDA), cu o sumă medie individuală în valoare de 670 dolari. 

Americanii de rând care cumpără bilete la loterie au devenit din ce în ce mai conștienți de acest proiect de recuperare al statului, încât o mare parte din câștigători au apelat la ajutorul unor oficiali ale căror nume nu sunt înregistrate în baza de date a oficiului pentru asistență socială. Cu alte cuvinte, ei nu îndeplinesc (legal) un astfel de protocol în acordarea premiilor.

Autoritățile din New York, însă, s-au adaptat repede noilor tendințe, astfel că au început să dea peste cap astfel de scheme. Luna trecută, Comisia pentru jocuri de noroc a statului și Departamentul de Impozitare și Finanțe au aflat de o rețea care a răscumpărat un numărat de 777 de biletele la loto câștigătoare și care fuseseră cumpărate de persoane care au beneficiat de asistență socială. 

credit foto: calvinayre.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!