Legalizarea pariurilor sportive, mană cerească și pentru cazinourile de peste Ocean

Curtea Supremă de Justiție a SUA tocmai a votat ca neconstituțională Legea din 1992 privind protecția sportivilor profesioniști și amatori, care a interzis statelor să autorizeze pariurile sportive. În timp ce acestea au fost legale de zeci de ani în Nevada, de exemplu, instanța a declarat că Congresul a avut dreptul să reglementeze jocurile de noroc sportive. Dar, în condițiile în care acest lucru nu s-a întâmplat, statele din America ar putea merge mai departe pe această linie pe cont propriu. 

Decizia Curții Supreme, adoptată cu un scor de 6-3, oferă fiecărui stat din SUA posibilitatea de a înființa propriul cadru de reglementare a pariurilor sportive (foto: fool.com). Operatorii de casino sunt pregătiți și ei să se ralieze deciziei și au declanșat deja procedurile pentru amenajarea unor săli speciale în care clienții să parieze pe evenimentele sportive. Printre acești operatori de află MGM Resorts, dar și Caesars Entertainment,  care gestionează deja o afacere de acest gen și care și-au expus intențiile pentru extinderea acestor afaceri.

Cu toate acestea, nu toate cazinourile vor beneficia în mod egal de ultima decizie a Curții Supreme a SUA. Așa se face că ”Las Vegas Sands” (foto: jaynescorp.com) și ”Wynn Resorts” obțin cele mai multe venituri din operațiunile din Macao. ”Sands” câștigă 60% acolo, iar cei de la ”Wynn”, 73%. 

În același timp este de așteptat ca operatori regionali de jocuri precum ”Caesars”, ”Boyd Gaming” și ”Penn National”, care au în administrare numeroase cazinouri în întreaga țară, să înregistreze creșteri substanțiale ale câștigurilor. De asemenea, operatorii regionali sunt pregătiți să ”culeagă” o mare parte din veniturile generate și care se vor supune ultimei decizii a autorităților.

Odată ce toate planurile de dezvoltare vor fi finalizate, ”Penn National” va deveni cel mai mare operator regional de cazinouri din țară. În același timp, ”Boyd Gaming” va deveni cel mai mare jucător de pe piața pariurilor sportive din Nevada. Iar până la finalul anului, operatorul a anunțat că va desfășura operațiuni în peste 10 state.

Statul Nevada domină în acest moment piața jocurilor de noroc sportive (foto: calvinayre.com) de peste Ocean. Numai anul trecut, aici s-au înregistrat pariuri în valoare de 248,8 milioane de dolari - record absolut. Problema e că diferitele sindicate ale jucătorilor din diversele campionate din SUA spun că e nevoie de un set de pârghii pentru implementarea noilor reglementări, iar în același timp solicită o reducere a profiturilor. 

Hotărârea Curții Supreme a SUA oferă cazinourilor o nouă oportunitate de a-și suplimenta veniturile. Pe de altă parte, statul va înregistra o creștere substanțială la buget. Dar mulți dintre specialiștii de peste Ocean sunt de părere că este prea devreme pentru a spune cu siguranță cine va fi cel mai câștigat în urma acestei decizii a autorităților, de a legaliza pariurile sportive pe întreg teritoriul țării. 

Joacă acum la păcănele online cu cel mai mare bonus din România - până la 2.000 RON! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi