Lecțiile despre riscurile jocurilor de noroc - incluse în programa școlară din Anglia

Lecțiile despre riscurile jocurilor de noroc au început să fie testate în școlile secundare din Regatul Unit, în încercarea de a stabili în ce măsură această activitate influențează copiii de vârstă școlară. Aproximativ 25.000 de elevi din Marea Britanie sunt clasificați în prezent ca jucători ce prezintă risc. Iar un studiu recent a constatat că una din șase persoane cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani a ”prestat” în ultima săptămână.

Cu toate acestea, problematica jocurile de noroc (foto: theguardian.com) este rareori inclusă în curriculumul școlar, care în mod obișnuit are rolul de a avertiza asupra tuturor pericolelor la care sunt expuși elevii, inclusiv alcool, droguri și sex. 

Pe parcursul unei perioade de testare de 12 luni, în urma programului Demos s-a observat o scădere semnificativă a procentului de elevi care joacă pentru bani - cu un procent scăzut de 7%. S-a înregistrat, de asemenea, o creștere importantă a numărului de elevi capabili să dea o mână de ajutor, prin comportamentul lor, la stoparea pe cât posibil a acestei activități și să ajute la conștientizarea în rândul prietenilor a aspectelor negative legate de jocurile de noroc (foto: tes.com).

Fiind un succes, autorii programului solicită acum Guvernului să includă lecțiile despre pericolele reprezentate de jocurile de noroc în cadrul educației PSHE (personală, socială, sănătoasă și economică), care este în prezent în curs de revizuire.

Dr. Jane Rigbye este director de educație civică la GambleAware - o organizație de caritate independentă care finanțează servicii de cercetare, educație și tratament pentru a minimiza daunele legate de jocurile de noroc în Marea Britanie. Ea a declarat că ”există preocupări legitime cu privire la impactul publicității legate de jocurile de noroc. În acest context, noi suntem încântați să finanțăm acest proiect pentru a explora ceea ce ar putea fi eficient în a ajuta copiii să înțeleagă natura jocurilor de noroc (foto: aboutmanchester.co.uk) și riscurile asociate și să devină rezistenți la pagubele care pot apărea oricând”. 

O serie de patru lecții au fost predate la școlile din toată țara, implicând un număr de 650 de elevi. Dintre aceștia, 41% au declarat că au participat la jocurile de noroc în ultimul an, cel mai frecvent folosindu-se de pariuri (21%), sloturile cu fructe (17%) și cărți (14%) - totul pentru a câștiga bani. 

"Minorii sunt avertizați în mod obișnuit cu privire la riscurile reprezentate de droguri, alcool și sex, dar faptul că atât de puțini sunt învățați despre pericolele jocurilor de noroc reprezintă o anomalie”, a declarat Simone Vibert, cercetător în cadrul proiectului Demos.

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!