Larisa Iordache, umilită la Rio: s-a antrenat în sala...de forţă. Românii au găsit altceva, cu bani!

Dacă n-au şanse la medalii la gimnastică, măcar să le facă viaţa grea adversarelor! Asta şi-au zis brazilienii, care au înţeles că a fi gazdă bună înseamnă, de fapt, să-ţi baţi joc de cei pe care îi găzduieşti! Altfel nu se explică de ce gazdele Olimpiadei de la Rio au trimis o campioană să se antreneze într-o...sală de forţă! Fără aparate !! E cazul Larisei Iordache, care a crezut iniţial că este vorba de o glumă. Când s-a convins că brazilienii nu glumesc, Larisa a postat poza incredibilă de la "antrenament" pe contul său de socializare, alături de comentariul: "Când nu ai unde să faci antrenament normal… tot trebuie să faci cumva pentru a te menţine!". Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, Larisa Iordache face parte din lotul naţionalei de gimnastică al României, din postura de rezervă a Cătălinei Ponor. 

Rezolvarea a venit până la urmă tot din partea românilor. Dan Apolzan, de la Federaţia Română de Gimnastică, l-a pus pe antrenorul Cristian Moldovan în legătură cu un reprezentant al federaţiei braziliene şi acesta a găsit o...”fereastră” într-o sală normală de antrenament din cartierul Flamengo. 300 de dolari costă fiecare şedinţă, conform Prosport.

Australienii au fost primii care au tras un semnal de alarmă cu privire la condiţiile oferite sportivilor la Rio. Şefa delegaţiei australiene, Kitty Chiller a fost cea care a vorbit despre condiţiile groaznice din satul olimpic. 

De mai bine de o săptămână, oamenii din staff-ul Comitetului Olimpic Australian au muncit din greu pentru a pregăti partea noastră din satul olimpic. Problemele includ toalete blocate, ţevi care curg, instalaţie electrică descoperită, scări fără lumină şi podele murdare. În unele zone, apa curge din tavan şi s-au format adevărate bălţi în apropierea firelor electrice,

---a povestit Kitty Chiller

Ultimele acuzaţii care li se aduc brazilienilor sunt făcute de o comunitate de descendenţi ai sclavilor africani, cunoscuţi drept "quilombo". Aceştia susţin că Satul Media "Barra 3", unde vor fi cazaţi jurnaliştii, a fost construit pe un teren unde au fost îngropaţi strămoşii lor, loc pe care aceştia îl consideră sacru. Urmaşii sclavilor africani pot solicita să li se înapoieze terenurile pe care le-au ocupat de-a lungul vremurilor. Potrivit englezilor de la "The Guardian", spaţiul a fost cumpărat în 2013 de către unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Brazilia care a defrişat sute de copaci, a distrus un teren de fotbal şi a demolat ruinele casei fostului proprietar de sclavi pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectul. 

Foto: Fanatik.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi