Ladbrokes nu investește în Turcia de frica președintelui Recep Erdogan!

Represiunea împotriva jocurilor de noroc ordonată de președintele Turciei a oprit negocierile dintre companiile britanice GVC Holdings și Ladbrokes Coral. Operațiunile turcești ale GVC - pe care grupul le-a achiziționat ca parte a preluării Sportingbet în 2013 - a devenit un punct de atracție pentru acționarii Ladbrokes Coral, iar cele două grupuri au discutat despre o potențială tranzacție. 

Britanicii au considerat că activitatea online a celor de la GVC prezintă un risc major al investițiilor în urma recentelor declarații ale președintelui Recep Tayyip Erdogan care a anunțat că a declanșat un adevărat ”război” împotriva jocurilor de noroc din țară. Acest lucru înseamnă măsuri sporite de securitate ale statului care vizează activitatea online de jocuri de noroc, care pot ajunge până la restricții privind serviciile de plată și la interzicerea publicității în această industrie. 

Investitorii din Europa au devenit din ce în ce mai reticenți și și-au exprimat îngrijorarea vizavi de noile legi impuse de Erdogan împotriva extinderii investițiilor străine în jocurile de noroc. Se crede că cei de la Ladbrokes Coral au fost speriați cel mai mult de perspectiva de a fi preluați de un grup cu interese în Turcia.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com!

Totodată, Ladbrokes și-a exprimat îngrijorarea cu privire la revizuirea de către Guvernul britanic a sectorului jocurilor de noroc, ale cărui rezultate sunt așteptate în această toamnă. Problemele legate de impactul noii taxe de 15% pentru jocurile de noroc au reprezentat un alt motiv pentru care compania britanică a dat înapoi în negocierile cu operatorul turc. 

GVC Holdings (foto: calvinayre.com) obține aproximativ 12% din veniturile anuale de jocuri de noroc din Turcia. Asta înseamnă 100,3 milioane euro din totalul veniturilor de 823,3 milioane euro pentru tot anul 2016. Atât GVC, cât și Ladbrokes Coral au refuzat să comenteze decizia.

(sursa: belfasttelegraph.co.uk)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi