La un pas să devină o ”legumă”. Drama lui Lafferty, fostul atacant al lui Rangers

Foarte puțină lume a știut până acum chinul prin care a trecut internaționalul nord-irlandez Kyle Lafferty. Actualmente jucătorul lui Hearts, atacantul de 30 de ani a povestit într-un interviu că dacă nu erau colegii lui poate că acum era pe stradă sau într-o clinică de dezalcoolizare. Pasiunea pentru jocurile de noroc au fost la un pas să-i termine și cariera lui Lafferty (foto: heartsfc.co.uk)

Norocul lui s-a numit John Souttar - un puști de 21 de ani transferat de Hearts vara trecută. El a fost cel care l-a convins pe Lafferty să renunțe la viciul său. ”Laf” a ales să facă publică toată povestea și i-a mulțumit colegului său mai tânăr. Un mare ajutor a primit și de la actualul antrenor secund al echipei, Austin McPhee, cu 8 ani mai mare ca el. 

"Am fost profund impresionat de modul în care toți băieții m-au susținut. Iar John Souttar a fost incredibil. Puștiul tocmai a împlinit 21 de ani, iar eu am 30....M-a luat sub aripa lui când, de fapt, ar fi trebuit să fie invers. Mi-a spus că e la echipă pentru mine. Nu toți fotbaliștii au o asemenea onoare. Să știi pe cineva doar de trei luni, dar să auzi asta. Am fost în vestiar cu foarte mulți jucători de-a lungul carierei mele. Dar niciodată nu am întâlnit un tip ca el. Este unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am întâlnit vreodată în viața mea!”, a spus Lafferty. 

Kyle Lafferty într-un meci pentru naționala Irlandei de Nord, în 2012. (foto: wikipedia)

Internaționalul nord-irlandez n-a uitat nici de ceilalți oameni care i-au întins o mână de ajutor când el se scufunda tot mai mult în datorii și într-o viață mizeră. A fost susținut inclusiv de Ann Budge, femeia de afaceri aflată în Consiliul de Administrație al clubului Hearts, dar și de directorul sportiv - Craig Levein.  

Joacă responsabil! Nu investi mai mult de 10% din venitul lunar în jocuri de noroc, nu se poate trăi din această activitate! Dacă te confrunți cu probleme, apelează la jocresponsabil.ro!  

"Suportul pe care l-am avut de la Ann și Craig a fost extrem de important. Nu pot să-l uit nici pe Austin (nn - secundul Austin McPhee), care a fost incredibil. Nu puteam nimeri la un club mai bun ca acesta! Sunt foarte fericit că am revenit pe drumul pe care nu trebuia să-l abandonez. Acum înțeleg mult mai bine ce înseamnă să te bucuri de viață!”, a încheiat atacantul de 30 de ani. 

Lafferty în 2010, pe vremea când juca la Glasgow Rangers (foto. wikipedia)

Kyle Lafferty a jucat până acum la echipe cu nume, precum Burnley, Glasgow Rangers, Sion, Palermo sau Norwich. După ce a fost împrumutat la Rizespor și Birmingham, șefii lui Norwich l-au lăsat să plece liber de contract vara asta la Hearts. Cotat în acest moment la 1,5 milioane de euro pe piața transferurilor, Lafferty a semnat un contract pe două sezoane cu gruparea din Scoția. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi