La ce case de pariuri joacă românii plecați în străinătate în 2018?

strainatate.jpg

PariuriX îți arată la ce case de pariuri online joacă românii plecați în străinătate, și care sunt recomandările noastre în funcție de țară. Este greu de spus câți români sunt plecați în străinătate; unele site-uri și studii susțin că 2,5 milioane, altele că 3,5, și sunt și câteva care vorbesc chiar de 5 milioane. Cert este că sunt foarte mulți români stabiliți în alte țări, iar o parte importantă dintre aceștia joacă inclusiv la pariuri sportive. Ei se supun legilior din respectivele țări, deci se pot juca doar la casele de pariuri aflate în legalitate acolo.

Care este cel mai bun bonus pentru a începe să pariezi online? Află acum!

Mulți aleg să se joace la Bet365, Bwin sau la alte agenții internaționale de top care nu mai sunt reglementate în România. Însă nu toate acceptă rezidenți. De asemenea, atunci când te întorci în România, indiferent că este vorba de o întoarcere temporară (cum ari fi concediul de odihnă) sau definitivă, nu vei putea accesa conturile de pariuri deținute la acești operatori. De aceea , pentru a putea avea acces la cont de oriunde, și pentru a nu întâmpina alte probleme, mulți aleg să se joace la case de pariuri online care sunt intrate în legalitate și la noi în țară. Plus că în unele țări pot fi accesate chiar și site-urile în română ale respectivelor agenții (însă nu peste tot).

Să vedem care sunt preferințele românilor din diasporă, și unde le recomandăm noi acestora să joace în funcție de țara în care se află. Înainte de toate, ia în considerare faptul că rândurile de mai jos sunt bazate fie pe informații preluate de pe site-uri din țările respective, fie de la amici plecați în afară. Nu pot garanta că toate informațiile oferite sunt 100% corecte, așa că dacă te afli într-una din țările de mai jos și depistezi vreo greșeală, nu ezita să dai un reply.   

 • Italia

Am consultat mai multe site-uri italienești similare cu PariuriX și am observat că nu e site care să nu catalogheze Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016) măcar în top3, deci pot presupune că este cea mai apreciată agenție de către italieni. În condițiile date probabil și românii o aleg, mai ales că își poți accesa contul când se întorc în România. Unibet și Netbet pun și ele accent pe piața din Peninsulă.  

 • Franța

Piața franceză este reglementată de către ARJEL, un fel de ONJN francez, pe lista ei aflându-se 16 operatori. Printre aceștia se regăsesc și câțiva licențiați la noi precum Unibet, Netbet sau PokerStars. Aș scoate în evidență Netbet (D.ONJN 1279 /29.06.2016), care este foarte apreciată în Franța. Acest lucru este de înțeles; de când s-a lansat pe piața online în 2001, agenția s-a axat în mod special pe piața din această țară, acolo unde și-a făcut un renume și unde oferă unul dintre cele mai consistente bonusuri de bun venit. De aceea este o alegere foarte bună pentru românii stabiliți în ”Hexagon”.  De evidențiat faptul că Bet365 nu are licență în Franța, dar Bwin are.

 • Anglia

Pe piața britanică există foarte multe agenții cunoscute care oferă atât servicii de calitate cât și foarte multe bonusuri tentante. Bet365, WilliamHill, Ladbrokes , PaddyPower, BetWay, Betvictor sunt câteva dintre ele, dar niciuna nu este acesibilă din România. Dacă ești în căutarea unei case de pariuri accesibilă atât de acolo cât și de la noi, atunci 888Sport (D.ONJN 1439/12.08.2016) și Betfair sunt cele mai bune alegeri datorită promoțiilor numeroase oferite. Sportingbet, Unibet și Netbet sunt și ele opțiuni de luat în considerare.

 • Germania

Un amic stabilit în Germania mi-a spus că mulți pe acolo se joacă la Tipico, Bet 90 și Bet 3000, agenții despre care recunosc că nu am auzit decât vag. Când l-am întrebat de cele licențiate la noi, a spus că nu prea a auzit de ele. Dintr-o căutare pe net am văzut că Unibet, Netbet și Sportingbet au toate site-uri în germană, dar nu știu să spun exact cât de mult sunt apreciate de către pariorii locali.

 • Spania

Realitatea este că cei mai mulți români stabiliți în Spania aleg Bet365 sau Bwin, agenții nelicențiate la noi. Prima din ele este și foarte mediatizată; dacă urmărești un meci din La Liga la televizor nu ai cum să nu observi bannerele cu reclame de la marginea terenului. Case de pariuri precum 888Sport, Betfair sau BetStars (D.ONJN 1438/12.08.2016) sunt și ele apreciate. Din ce știu, și Sportingbet oferă servicii, dar sucursala spaniolă este deținută de WilliamHill, spre deosebire de cea românească deținută de GVC Holdings. Astfel, nu știu dacă merge sau nu accesat contul din ambele țări. 

 

Vezi lista celor 19 operatori licențiați în România: https://pariurix.com/agentii
 

 • Portugalia

Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016), Sportingbet, Betfair și 888Sport sunt cele mai bune alegeri. Bet365 funcționează și ea legal, dar nu știu dacă acceptă rezidenți.

 • Olanda

Betfair, 888Sport și Netbet sunt cele mai bune opțiuni, ele oferind și bonusuri de bun venit tentante. Unibet este și ea o alternativă mai mult decât decentă.
 

 • Belgia

Circus (D.ONJN 3502/23.12.2015) se laudă că ar fi numărul 1 în Belgia, dar habar nu am dacă acest lucru este adevărat. Cert este că funcționează acolo, și are și cel mai mare bonus de bun venit pentru piața locală. Sper doar să nu fie ca în România unde termenii bonusului sunt foarte neclari.

 • Grecia și Cipru

Betano ((D.ONJN 172/30.01.2017) operează în Grecia și Cipru sub numele de Stoixman, fiind foarte apreciată în aceste țări.

 • Slovacia, Cehia, Polonia

Nu sunt foarte mulți români plecați acolo, dar totuși sunt. În oricare dintre aceste trei țări Fortuna Bet (D.ONJN 1560/25.08.2016) este alegerea cea mai potrivită, ea fiind recunoscută ca cea mai bună casă de pariuri din Europa Centrală. Fortuna este sponsorul principal al primei ligi din Slovacia, care îi chiar poartă numele (Slovacia Fortuna Liga), ceea ce spune multe.

 • Australia

Australia este lider mondial la bani pierduți la jocuri de noroc, deci dacă ești în această țară vei găsi foarte multe case de pariuri și cazinouri stradale cu tot felul de oferte tentante. Dar nici online oferta nu dezamăgește. Totuși Sportingbet (D.ONJN 1558/25.08.2016) cred că este singurul operator de top care funcționează atât în România cât și în Australia, dar ia în considerare că situația este aceeași ca și în cazul Spaniei: filiala de acolo aparține de WilliamHill.

 • SUA

Piața de pariuri sportive din SUA este foarte complicată, ea fiind reglementată doar în anumite state (cum e Nevada). Dar și în state unde piața nu este reglementată, pariorii se pot juca online cu condiția să o facă la agenții cu sediul în alte părți, deși din ce știu ei nu pot depune prin carduri bancare (băncile nefiind autorizate pentru astfel de tranzacții). Oricum nu găsim acolo agenții cunoscute prin Europa, cele mai bune alegeri în Statele Unite fiind BetOnline, GTBets, SportBet, 5Dimes și Bovada. Dacă ajungi în SUA, recomand să te informezi foarte bine înainte de a juca online pentru a vedea exact unde și în ce condiții o poți face.

Tu în ce țară ești și la ce casă de pariuri reușești să pariezi online? Nu ezita să dai un reply. De asemenea, dacă consideri că vreuna din informațiile de mai sus este eronată, din nou te așteptăm să ne scrii mai jos.

Urmărește meciul în direct și pariază live în timpul acțiuni la cea mai bună agenție


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi