Klose s-a lăsat de fotbal, dar vrea să devină antrenor. Lowe: "Îl văd pe Miro un antrenor sclipitor"

Ajuns la 38 de ani, Miroslav Klose a anunţat că se retrage din cariera de fotbalist pentru a deveni antrenor. Cel mai bun marcator din istoria Campionatului Mondial, cu 16 goluri la 4 turnee finale, Klose nu va sta departe de naţionala pentru care a jucat în 137 de partide - va face parte din staff-ul lui Joachim Low. Directorul tehnic, Hansi Flick va superviza munca lui Miro, care va urma în acelaşi timp cursurile şcolii de antrenor. Lowe abia aşteaptă să lucreze cu fostul său jucător. 

Întotdeauna m-am bazat pe Miro ca jucător, iar acum sunt foarte mulţumit de faptul că el are de gând acum să facă parte din staff-ul nostru. Este un model pentru orice jucător, el a pus mai presus de orice echipa şi succesul acesteia. Cu viziunea despre fotbal şi experienţa lui îi prevăd un viitor frumos ca antrenor şi suntem fericiţi să-l sprijinim pe acest nou drum ales de el. Îl văd pe Miro un antrenor sclipitor şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu el,

---a declarat Joachim Lowe

Miroslav Klose, alături de Joachim Lowe (foto: zimbio.com)

Klose a evoluat pentru ultima dată în carieră la Lazio, echipă de care s-a desparţit la începutul acestei veri. Cu 64 de goluri marcate l-a egalat pe Goran Pandev în clasamentul celor mai buni jucători străini din istoria clubului italian. Miro Klose este şi cel mai bun marcator din istoria naţionalei Germaniei, cu 71 de goluri. 

Cele mai mari succese şi cele mai frumoase momente ale carierei le-am sărbătorit la echipa naţională. Au fost momente minunate, de neuitat. În ultimele luni m-am gândit să-mi continui cariera de jucător, dar în acelaşi timp am realizat faptul că aş putea să devin antrenor. Sunt foarte recunoscător lui Jogi Lowe şi lui Hansi Flick pentru că mi-au oferit oportunitatea de a-mi pune în practică ideile,

---a spus Miroslav Klose 

Klose a îmbrăcat ultima oară tricoul naţionalei Germaniei în finala Mondialului din 2014 (1-0 cu Argentina). Câteva săptămâni mai târziu, el şi-a anunţat retragerea din cariera internaţională. 8 trofee a câștigat Miro Klose cu echipele de club, dintre care cele mai importante cu Bayern Munchen: două titluri în Bundesliga (2008, 2010), două Cupe ale Germaniei (2008, 2010), o Cupă a Ligii Germaniei (2007) și o Supercupă a Germaniei (2010). Klose e campion mondial cu Germania în 2014, alături de care a mai jucat finala şi în 2002.

 

Foto: goal.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi