Keșeru, dorit în Mexic! Penev face revoluție în fotbalul ”bolnav” din Bulgaria

Dorit la un moment dat din nou de Becali la FCSB, Claudiu Keşeru ar putea ajunge în Mexic! Atacantul român este dorit de Atlante, echipă la care a mai evoluat un singur român până acum - Ilie Dumitrescu (între 1997 și 1998). Clubul care și-a schimbat antrenorul acum o lună evoluează acum în liga a doua. În Mexic, eșalonul doi se pornește la drum în noul sezon pe 7 ianuarie 2018, iar echipa are nevoie de variante în atac în perspectiva atacării promovării. 

Potrivit celor de la Fox Sports, noul președinte Jose Gabriel Lavin crede că atacantul român (foto: ludogorets.com) ar putea-o readuce pe Atlante pe linia de plutire după o perioadă infernală în care clubul s-a confruntat cu mari probleme financiare. Keșeru este varianta de rezervă, se pare, pentru mexicani, care inițial și-au exprimat interesul pentru golgheterul campiuonatului Bulgariei - brazilianul lui ȚSKA Sofia, Fernando Karanga. 

Ajuns la 31 de ani, Claudiu Keşeru parcurge o perioadă nu tocmai fericită în Bulgaria. Internaționalul român a cam pierdut primul ”11” la Ludogoreț, iar șefii echipei nu i-au oferit până acum prelungirea contractului cu toate că el a marcat 12 goluri în noul sezon. Sosirea pe bandă rulantă a jucătorilor brazilieni la echipă l-a scos din ”circuit” pe Keșeru, care a bifat în total 101 meciuri pentru campioana Bulgariei și a marcat 42 de goluri. 

Fotbalul bulgar, acuzat de corupție din interior!

Keșeru (foto: ludogorets.com) a ajuns în Bulgaria într-un moment în care asupra lui Ludogoreț a început să planeze mari semne de întrebare cu privire la anumite meciuri. Mai mult, au apărut zeci de contestatari care spun că echipa la care joacă Moți și Keșeru a fost ajutată să câștige campionatul în ultimii șase ani. Iar ”corul” acestora este condus de către Lubo Penev. O legendă a fotbalului bulgar, fostul internațional a promis că va schimba ”fața fotbalului corupt și bolnav” din țara sa.

El și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al federației, alegerile fiind programate pe 16 februarie 2018. Iar Penev este gata să stârpească răul din rădăcină. El i-a declarat război actualului șef al federației, Borislav Mihaylov, care este în funcție din 2005 - cel mai lung mandat al unui șef de federație din Bulgaria.

"Fotbalul bulgar are nevoie de o schimbare radicală", a declarat Penev (foto: uefa.com), care a renunțat să antreneze echipa de tineret a Valenciei pentru a se concentra pe câștigarea alegerilor. "Situația este catastrofală după guvernarea din ultimii 12 ani. Am pierdut patru Cupe Mondiale și trei Campionate Europene. Am ajuns de râs..Destul!”, a spus Penev. 

Bulgarii nu au mai scos capul în lume de 13 ani

Bulgaria a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale din 1994, dar de la Euro 2004 nu au mai reușit să se califice la un turneu final major. Penev, care a înscris mai mult de 150 de goluri în timp ce juca pentru cluburi precum Valencia, Atletico Madrid și Celta Vigo, propune un set de reforme menite să facă din federația bulgară cea mai transparentă, mai profesionistă și mai responsabilă federație din Europa. 

Imaginea lui Mihaylov (foto: wikipedia.org), fostul portar al naționalei Bulgariei, a fost afectată grav de acuzațiile de corupție și de critici din interiorul federației. În ultimii ani au existat rapoarte despre aranjarea mai multor meciuri în campionat, dar puțini au fost cei care au fost trași la răspundere sau au fost aduși în fața instanței. Ceea ce i se reproșează cel mai grav lui Mihaylov sunt cele șase titluri consecutive câștigate de Ludogoreț, care s-a bazat în tot acest timp pe prezența a 10-11 jucători străini în majoritatea meciurilor.

Zilele în care echipe precum ȚSKA Sofia jucau semifinale de cupe europene au apus demult, iar lumea este disperată."Se pare că acum se merge pe ideea unui club dominant, ai cărui jucători sunt în principal străini. Ce s-a întâmplat cu cluburile noastre mari? Ce s-a întâmplat cu jucătorii noștri?..Sutn convins că unii președinți de cluburi nu mă privesc cu ochi buni, dar voi face tot ce-mi stă în putere pentru a da din nou strălucire cluburilor noastre”, a spus Penev.

Parteneriat cu poliția pentru prinderea ”blatiștilor”

Corupția din fotbalul bulgar a făcut ca în ultima vreme un număr de cluburi să se confrunte cu mari probleme financiare. Anul trecut, Pirin Blagoevgrad a cedat lupta în play-out și a retrogradat, iar acum Vereya este aproape de colaps. Ambele formații nu mai au bani să-și plătească jucătorii.

Penev (captură foto: youtube) susține un nou plan de revigorare a fotbalului bulgar prin dezvoltarea centrelor de copii și juniori. "Copiii sunt viitorul nostru și vom lucra împreună cu instituțiile statului. Unele costuri în ceea ce privește echipele de tineret au devenit scandalos de mari. Iar noi trebuie să oprim asta!", a conchis fostul mare internațional. Penev a anunțat că va încheia un parteneriat cu organismele de profil și cu poliția, pentru prinderea celor care păcălesc fotbalul în Bulgaria. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!