Karjakin şi-a pus mintea la contribuţie şi conduce în meciul pentru titlul mondial la şah

Disputa pentru titlul mondial la şah a ajuns la "episodul" 8. A fost meciul cu ghinion pentru campionul en-titre, norvegianul Magnus Carlsen, care s-a înclinat pentru prima dată în faţa adversarului său. Rusul Sergey Karjakin s-a impus la capătul unei partide care a avut 52 de mutări. Dezechilibrul în meciul în care Magnus a jucat cu piesele albe s-a produs la mutarea cu numărul 24, atunci când rusul a preluat controlul.

Karjakin, numărul 9 mondial, a jucat tare şi după meci - a întârziat la conferinţa de presă, oprindu-se pe drum să dea un interviu televiziunii ruse. Managerul lui Magnus Carlsen a cerut începerea conferinţei fără jucătorul rus, dar organizatorii au refuzat. A fost momentul în care campionul mondial a părăsit sala fără să mai facă vreo declaraţie. L-a enervat teribil că a stat singur cu jurnaliştii câteva minute.

A fost un meci foarte intens. M-am folosit de ambiţia adversarului, pe care am întors-o împotriva lui. A încercat să sacrifice doi pioni astăzi, reuşind să facă meciul mult mai spectaculos,

---a spus Sergey Karjakin

În acest moment, Karjakin conduce cu 4,5 puncte la 3,5 puncte în disputa cu Magnus Carlsen. Meciul are loc pe parcursul a 12 partide, la New York, fiind declarat câştigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, se vor desfăşura meciuri de departajare. Câştigătorul titlului mondial va încasa un cec în valoare de 600.000 de euro, iar învinsul se va alege cu 400.000 de euro. Urmatoarea întâlnire (a noua) va avea loc mâine. 

În vârstă de 25 de ani, Magnus Carlsen este originar din Tonsberg şi are titlul de Grandmaster (Mare Maestru Internaţional) în şah. Născut la Simferopol, Sergey Karjakin este mai mare cu 10 luni decât adversarul său. A reprezentat Ucraina până în anul 2009 şi are, de asemenea, titlul de Grandmaster. Deţine acest titlu de la vârsta de 12 ani, fiind cel mai tânăr jucător de şah din istorie care a reuşit asta.Foto: chess.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi