Kane, salvatorul Angliei: gol în prelungiri cu Tunisia! Panama, ”ucisă” de belgieni după pauză (VIDEO)

Aflați la prima lor prezență la un Campionat Mondial, fotbaliștii din Panama și-au dorit enorm să nu se facă de râs la debut. Jucătorii lui Herman Gomez chiar au impresionat în primele 45 de minute cu un joc curajos și cu evoluții foarte bune în apărare - unde a excelat Jaime Penedo. Portarul lui Dinamo (foto: sportpictures.eu) a fost de nebătut în fața super-starurilor Belgiei și a făcut ca la pauză tabela să fie intactă, o surpriză pentru mulți. 

După pauză, elevii lui Roberto Martinez și-au dat drumul la joc și Dries Mertens a lovit primul cu o super-execuție. A fost momentul pe care belgienii îl așteptau încă din prima repriză, dar care s-a prelungit prea mult. Încet, încet, Belgia a pus stăpânire pe joc și, firesc, au mai venit încă două goluri. 

Trimis din primul minut pe teren, Romelu Lukaku (foto: Nina Zotina / Sputnik/Hepta/Sportpictures) s-a lipit și el de gol - nu o dată, ci de două ori..

Starul lui Man United a schimbat prima dată tabela în minutul 69 (din pasa lui De Bruyne) și și-a încheiat recitalul cu un sfert de oră înainte de final, la o fază la care Hazard a fost servantul ideal. 

Fotbaliștii din Panama au impresionat și la intonarea Imnului, moment în care mai mulți jucători, în frunte cu căpitanul Roman Torres, au izbucnit în lacrimi. Imaginile au făcut înconjurul lumii și au fost apreciate de mulți fani ai fotbalului. (foto: 1580thefanatic.com)

Vezi AICI un montaj cu cele mai importante faze din meciul Belgia - Panama 3-0. 

Englezii, la un pas de rușine

După înfrângerea campioanei mondiale (0-1 cu Mexic) și egalurile care au uimit o lume întreagă (Argentina - Islanda 1-1 și Brazilia - Elveția 1-1), a venit și rândul naționalei Angliei să tremure. Deși au deschis scorul prin Harry Kane după numai 11 minute, jucătorii lui Gareth Southgate au fost egalați până la pauză de Tunisia - Sassi (foto: Konstantin Chalabov / Sputnik/Hepta/Sportpictures) l-a învins din penalty pe Jordan Pickford și a făcut liniște printre fanii englezi. 

Anglia s-a năpustit la poarta adversă pe finalul meciului, chiar și cu patru atacanți. Salvarea a venit de la același Kane, care a marcat pentru o victorie nesperată în prelungiri! Englezii s-au chinuit, dar încă visează la titlu - pe care nu l-au mai câștigat de 52 de ani. În 1966, naționala antrenată de Alf Ramsey bătea în finală Germania de Vest cu 4-2 în prelungiri.

Tunisia și Anglia s-au întâlnit pentru pentru prima dată de la confruntarea din urmă cu 20 de ani, de la Mondialul din Franța. Cu 2-0 au câștigat atunci englezii meciul din grupă (în care s-a aflat și România), dar apoi au ieșit în optimi după înfrângerea în fața Argentinei la penalty-uri. 

Jucătorii lui Southgate (foto: fifa.com) sunt neînvinși în ultimele 11 meciuri și au reușit în extremis să-și păstreze recordul -englezii nu au pierdut niciodată împotriva unei echipe africane. De cealaltă parte, Tunisia nu a mai câștigat primul meci la Cupa Mondială de la ediția din 1978. Singura victorie a Tunsiei în fața unei echipe din Europa s-a înregistrat în 2006, un 3-0 într-un amical cu Belarus.

AICI sunt cele mai importante faze din meciul Tunisia - Anglia 1-2.

VERIFICĂ AICI TOATE OFERTELE ŞI SURPRIZELE PREGĂTITE PENTRU CAMPIONATUL MONDIAL

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi