Cum se joaca Kalooki?

Kalookie este un joc foarte popular in Marea Britanie atat in cluburi cat si in jocuri private; acolo se pare a fi o preponderenta a jucatorilor evrei. In aceasta descriere a jocului ma voi referi la regulile scrise de Victoria Sporting Club din Londra si de Tiberius Sporting Club din Portsmouth.

kalookirummy.jpg

Kalookie este un joc de remi ce poate fi jucat de la 2 la 5 jucatori. In cadrul acestei variante de remi vor fi folosite 2 pachete standard de carti si 2 jokeri – 106 carti in total. Fiecare carte reprezinta un anumit numar de puncte astfel: Asul (A) – 11 puncte; 10, J, Q, K – 10 puncte; cartile cuprinse intre 2 si 9 – cifra corespunzatoare reflecta punctajul; jokerul – 15

Pe parcursul jocului, jucatorii incearca sa etaleze toate cele 13 carti ale lor prin formarea de combinatii de carti care au aceeasi cifra si de combinatii de carti care au aceeasi suita. Mana este castigata de cel care isi etaleaza toate cartile in acest fel. Ceilalti jucatori vor fi penalizati cu punctajul aferent valorii cartilor ramase in mana lor. Oricine va acumula mai mult de 150 de puncte dupa o serie de mai multe maini va fi automat eliminat din joc, asta daca nu vor plati din nou o noua miza. Cand toti jucatorii dar in afara de unul vor fi eliminati, ultimul jucator ramas va castiga jocul si va lua banii pusi la inceputul jocului.

Aceasta varianta de joc poate fi jucata la Rummy Royal! Distractie placuta!

Va recomandam sa jucati rummy pe acest site de remi online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!