Juve cere 70 mil euro pentru Bonucci! Destinație surpriză pentru fundașul italian

Leonardo Bonucci este tot mai aproape de despărțirea de Juventus. Marea surpriză e că el are șanse tot mai mici să ajungă în Anglia, unde a fost dorit încă de anul trecut de Chelsea. Potrivit presei din Italia, fundașul campioanei Italiei este la un pas să semneze cu Barcelona! Catalanii le-au luat-o înainte celor de la Chelsea și Manchester United și i-au făcut o ofertă concretă lui Juve mult mai bună decât a celor două mari grupări din Premier League. 

Campioana Italiei ține cu dinții de fundașul central de 30 de ani (foto: juventus.com), dar pentru 70 milioane de euro italienii sunt dispuși să-și calce pe inimă...Barca are cel mai periculos ”trio” de pe planetă în atac, Messi-Suarez-Neymar - celebrul MSN, dar antrenorul Ernesto Valverde vrea să stea liniștit și în apărare. Plecarea lui Dani Alves a destabilizat defensiva ”extratereltrilor”, iar Leonardo Bonucci este văzut omul ideal care să resusciteze o apărare care a arătat destule lacune sezonul trecut. 

Și Real Madrid și-a manifestat interesul de curând pentru Bonucci, fotbalist care anul trecut a fost foarte aproape să semneze cu Chelsea. Mutarea a căzut din cauza unei operații complicate suferită de către fiul jucătorului, moment în care Bonucci a decis să rămână aproape de familie. 

Barcelona îi are deja pe Gerard Pique, Javier Mascherano (foto: fcbarcelona.com), Samuel Umtiti și Marlon capabili să joace rolul de fundaș central, dar Valverde mai vrea un fotbalist cu experiență. Iar Mascherano se pare că are zilele numărate pe ”Camp Nou”, presa din Catalunia scriind că argentinianului îi va fi foarte greu, dacă nu imposibil, să se acomodeze noului sistem pe care îl va impune Valverde la echipă. 

Treansferul lui Bonucci la Barcelona este unul iminent, în condițiile în care interesul lui Chelsea pentru acesta a cam dispărut. Se pare că olandezul Virgil van Dijk, de la Southampton, și Antonio Rudiger, de la AS Roma, sunt variante mai bune. De altfel, ultimul s-a și înțeles cu campioana Angliei, transferul urmând să se oficializeze în câteva zile. 

Juventus a aruncat pe piață prețul de 70 milioane de euro pentru Bonucci (foto: juventus.com) în speranța că nu se vor găsi echipe interesate de jucător. Socotelile italienilor nu s-au potrivit însă cu cele ale șefilor Barcelonei, care sunt dispuși să plătească prețul cerut de finalista Ligii din acest sezon. 

Bonucci a fost unul dintre cei mai buni apărători în sezonul trecut din Serie A, dacă nu cumva cel mai bun. Cu toate acstea, prețul de 70 milioane de euro este unul puțin cam exagerat pentru un jucător ajuns la 30 de ani. În cel mai bun caz, Bonucci mai poate duce 2-3 sezoane la capacitate maximă, după care e de așteptat să se ”stingă” încet, încet.

Mai degrabă, Barcelona ar trebui să se îndrepte spre un fotbalist mai tânăr - iar colegul lui Bonucci, brazilianul Alex Sandro (foto: facebook) este o variantă mult mai bună. E ceea ce scrie și presa spaniolă, care se întreabă dacă Bonucci merită totuși atâția bani. E o întrebare al cărui răspuns îl cunoaște cel mai bine noul antrenor al Barcei, Ernesto Valverde. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!