Justin Bonomo a câștigat Super High Roller Bowl și un premiu uriaș. Pe doi, Negreanu a ajuns la o sumă impresionantă câștigată din poker

Justin Bonomo a câștigat turneul No Limit $300.000 Super High Roller Bowl, din Las Vegas, asigurându-și cel mai mare premiu al carierei (5 milioane de dolari). El l-a învins în heads up pe canadianul de origine română, Daniel Negreanu, care s-a ales cu un premiu de 3 milioane de dolari.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

La o carte de eliminare pe bubble, Justin Bonomo a avut un run excelent în momentul intrării în bani, la unul dintre cele mai mari High Roller-uri din 2018. În fața unora dintre cei mai buni jucători din lume, care au investit 300.000 de dolari pentru a participa la celebrul eveniment din "Sin City", Bonomo a demonstrat încă o dată că 2018 este anul său. În primele 5 luni ale ale acestui an, americanul a câștigat deja 14 milioane de dolari din poker. Precedentul reper în cariera sa fusese câștigarea No Limit Hold'em Super High Roller Bowl Entry, din China - Macau, în martie, unde își asigurase 4,8 milioane dolari.

"Am privit jocul de poker schimbându-se de-a lungul anilor. Am folossit toate metodele pentru a ține pasul și a fi printre cei care inovează. Acum, în sfârșit simt că sunt în vârful topului", a spus Bonomo la final, mândru că s-a dovedit a fi cel mai bun dintr-un grup de 44 de jucători de elită.

Riverul norocos

Dincolo de faptul că a fost aproape de eliminare pe bubble, Bonomo a avut-o pe Zeița Fortuna de partea lui și la finalul zilei a treia, când de asemenea a fost la un pas să părăsească această competiție, fără a face ITM-ul.

Un all-in pre-flop cu A-10, destinat probabil să fure blindurile, l-a găsit "acasă" pe Christoph Vogelsang, cu K-K. Un 10 pe flop i-a oferit câteva outsuri în plus, însă Bonomo a fost salvat în cele din urmă de un as pe river. 

"Nu am avut o zi prea bună", urma să mărturisească Bonomo la finalul acelei zile, conștient că a făcut greșeli mari și că doar norocul l-a ținut în cărți pentru a evolua pentru premiile uriașe puse în joc.

Ce s-a întâmplat la masa finală

S-a ajuns astfel la masa finală, cu Daniel Negreanu și Mikita Badziakouski în rol de chip leaderi, diferențele dintre cei doi fiind insesizabile. 

Primul care a părăsit competiția a fost Nick Petrangelo, care a împins cu 10-10, dar a avut ghinionul ca Jason Koon să aibă Q-Q. Boardul nu l-a ajutat pe Nick, care a trebuit să se mulțumească cu 900.000 de dolari și cu faptul că a ajuns aproape de granița celor 10 milioane din poker, doar în acest an.

Următorul care a părăsit competiția a fost câștigătorul de anul trecut, Christoph Vogelsang. Germanul a fost eliminat de Badziakouski, dar se poate consola fără îndoială cu faptul că anul acesta a fost unul perfect pentru el: a câștigat, în total, aproape 6 milioane de dolari.

În ceea ce îl privește pe Badziakouski, acesta a făcut o greșeală uriașă la scurt timp după ce l-a trimis acasă pe neamț. La un nivel de blinduri de 20.000/40.000, el a jucat ultra-agresiv o pereche medie, 6-6. După un three bet făcut pre-flop, sportivul din Belarus a fost plătit de Negreanu. Pe un board K-J-10, Badziakouski a împins all-in, mizând pe faptul că doar un set în mâna lui Daniel ar putea să plătească un asemenea bet. Canadianul de origine română nu avea pereche din mână, ci o carte chiar mai puternică, în acel moment: A-Q pentru chintă. Jucătorul din Belarus a rămas cu foarte puține fise după această confruntare și, în cele din urmă, a fost eliminat de Bonomo, după ce a lovit top pair pe flop, dar a avut un kicker mai mic.

Negreanu, lecție de poker

Singurul moment în care Bonomo a fost în pericol de a fi eliminat la masa finală a avut loc când în luptă mai rămăseseră trei jucători. El a lovit cele mai bune două perechi pe flop și s-a ajuns la situația de all-in, cu Jason Koon deținând la rândul său două perechi, dar mai mici. Cu doar două outsuri la dispoziție pe river, Koon și-a pierdut mare parte din stack, rămânând cu doar 15 blinduri după acest bad beat și nereușind să mai revină.

S-a ajuns astfel la heads-up, cu Bonomo având de patru ori mai multe fise decât Negreanu. Totuși, "Kid Poker" a avut o evoluție fantastică, reușind să echilibreze balanța de la masă.

Din păcate pentru jucătorul cu origini române, acesta a avut mult prea multă încredere într-o mână în care adversarul lovise top set pe flop (nouari). Cu a doua pereche de pe flop și cu un draw de chintă, Daniel și-a pus la bătaie toate chipurile, fără a avea succes, însă.

Totuși, evoluția sa a fost una extraordinară, punână o presiune enormă pe Bonomo, care, la cum s-a plecat în heads-up, era marele favorit. "Jos pălăria pentru Negreanu, a jucat incredibil", a spus la final câștigătorul, impresionat de modul în care Negreanu a făcut față la masa finală, dar mai ales în ultimii doi.

De altfel, Daniel nu a fost extrem de dezamăgit că nu a întors până la capăt balanța în favoarea sa, luând aspectele pozitive din acest turneu atât de important. "Am sperat până la capăt. Cu 5 sau 10 pe turn sau river făceam chintă, astfel că nu regret cum am jucat. Oricum, avem un învingător pe deplin meritat", a spus Daniel. Negreanu a ajuns la granița celor 40 de milioane de dolari, doar din evenimente live, fără a pune la socoteală câștigurile avute online.

În ceea ce îl privește pe Bonomo, dincolo de premiul de 5 milioane de dolari și de faptul că a trecut de granița celor 30 de milioane de dolari în întreaga carieră, trebuie spus că el va fi aproape sigur declarat jucătorul anului, deși mai avem mai bine de 6 luni până la finalul lui 2018. El a câștigat deja, până la sfârșitul lui mai, 14 milioane de dolari din poker, iar recordul lui Fedor Holz, care în 2016 strângea impresionanta sumă de 16 milioane într-un singur an, pare a fi în mare pericol. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi