Jucatul la recuperare - cea mai întâlnită greșeală la pariuri sportive

Jucatul la recuperare - descoperă motivele pentru care aceasta este cea mai  întâlnită greșeală la pariuri sportive, dar și cea mai păguboasă strategie pe care o poți utiliza. Vezi cum te poți feri de ea pentru a nu pierde toți banii la pariuri.

Joacă acum la pariuri online și încasează un pachet atractiv de bun venit!

 

În ce constă jucatul la recuperare?

Este destul de simplu. Prinzi o serie mai lungă de pariuri pierzătoare, iar din dorința de a recupera cât mai rapid banii pierduți anterior mărești miza. Astfel 1-2 pariuri câștigătoare ar putea compensa pentru 4-5 pariuri pierzătoare, și ai putea să revii rapid pe 0. Sună bine în teorie, iar de aceea mulți o folosesc chiar ca pe o strategie. Ei pornesc de la ideea că astfel pot face profit cu un număr nu foarte mare de pariuri câștigătoare, și pot scăpa rapid de problema micșorării bankroll-ului.

Dar există o mare problemă. Dacă pierzi un nou pariu pe o miză triplă decât cea inițială, vei pierde dintr-o lovitură cât pentru 3 pariuri. Astfel încât efectul utilizării acestei ”strategii” poate fi unul complet opus față de cel la care sperai inițial.  Astfel jucatul la recuperare ajunge să fie greșeala comisă cel mai rapid de pariori, cel mai greu de evitat, și cea care duce cel mai rapid și cel mai des la pierderea întregii bănci.

 

Percepții greșite pe care le au pariorii atunci când adoptă această ”strategie”

Am pierdut deja 5 pariuri de cotă 2.00 la rând, este imposibil să îl mai pierd și pe al 6-lea. Este un moment potrivit să măresc miza.

GREȘIT! Sigur, inițial este puțin probabil să pierzi 6 pariuri consecutive de cotă 2.00, dar realitatea este că după ce le-ai pierdut pe primele 5 probabilitatea de a îl pierde pe următorul este de 50% - 50% (sigur, scoțând din ecuație payout-ul, eventuale pariuri de valoare și alți factori de acest gen). Și asta pentru că rezultatele anterioare nu pot influența rezultatele viitoare atâta timp cât nu au o legătură directă cu ele.

 
Am fost ghinionist, trebuie să se întoarcă norocul de partea mea

Poate, dar nu astăzi. Realitatea este că sunt acele zile când parcă întreg universul complotează în favoarea sau împotriva noastră. Cine nu a prins măcar o zi în care să îi meargă totul perfect, sau o zi în care absolut tot merge complet pe dos? Indicat este ca atunci când prinzi o serie negativă de rezultate să te oprești din pariat, să accepți pierderile, și să o iei a doua zi de la capăt.

 

Jucatul la recuperare - Ce poți face pentru a evita această greșeală?

Problema și mai mare este aceea că mulți pariori nu reușesc să învețe din greșelile proprii și repetă aceeași greșeală de nenumărate ori. De aceea aceștia ajung ca pe termen lung să piardă sume mari de bani, nu pentru că nu ar fi inspirați în alegerea ponturilor, ci pentru că nu sunt capabili să se controleze în momentele mai dificile. Ce poți face în acest caz?

Primul pas ar fi să stabilești din start un plan clar de pariere, dar pe care să îl și respecți. Am văzut persoane care înainte să se apuce de pariat studiau, citeau articole, stabileau un bankroll, o miză fixă, aveau un money management bine pus la punct. Totul frumos ca la carte. Dar după 4-5 pariuri pierdute la rând uitau de tot și începeau să joace haotic pariind sume din ce în ce mai mari, deci nu este de joacă. Dacă faci și tu la fel, atunci un plan prestabilit nu te va ajuta prea mult.

De asemenea ai putea folosi o strategie de pariuri sportive cu ajutorul căreia să decizi mizele următoarelor pariuri, dar situația este aceeași ca mai sus: dacă nu te poți controla, tot degeaba. Încercă să țintești un profit pe termen lung și gândește-te că nu e un capăt de țară dacă într-o zi ai dat pe minus. Privește partea bună a lucrurilor, încă ai bani pe cont, deci ai fonduri cu care să o iei de la capăt a doua zi când vei fi mai calm. Asumă-ți pierderile, nu încerca să cauți soluții rapide pentru că de cele mai multe ori vei avea doar de pierdut.

Dacă știi că nu te poți autocontrola, atunci ai putea măcar să nu depui sume mari de bani, și chiar să nu lași mulți bani pe card sau în portofele electronice. Până ajungi la bancă să alimentezi cardul cu fonduri, vei avea timp să te mai calmezi. Sigur, toate sfaturile sunt de prisos dacă nu ții cont de ele. În final am un singur sfat cu adevărat util: NU JUCA NICIODATĂ LA RECUPERARE! Dar acum, fii sincer, nu-i așa că și tu ai comis această greșeală măcar o dată?

Descoperă top 5 case de pariuri pe internet recomandate de PariuriX.com!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi