Jucătorii de poker prezintă un risc sporit de dependență pentru alte jocuri

Jucătorii obișnuiți cheltuiesc de două ori mai mult pe alte tipuri de pariuri, a constatat un studiu și sunt susceptibili la probleme de sănătate. Aproape 40% dintre jucătorii de poker au probleme de joc moderate până la severe și prezintă un risc ridicat de a dezvolta probleme de sănătate fizică și psihică legate de jocurile de noroc. Studiul, realizat de un centru de cercetare din Australia, a oferit explicații detaliate ale obiceiurilor jucătorilor de poker (foto: theguardian.com) în toate formele de jocuri.

Studiul a scos în evidență faptul că persoanele care se așază în mod regulat la masă pentru un joc de poker prezintă un risc ridicat, în mare parte datorită participării lor și la alte forme de jocuri de noroc. De asemenea, aproximativ jumătate dintre jucătorii de poker au avut una sau mai multe probleme legate de activitatea lor.

Cel mai probabil, aceștia vor dezvolta probleme moderate până la severe legate de jocurile de noroc - ceea ce înseamnă 39% dintre toți ”cotizanții” obișnuiți. Aproximativ un sfert au dezvoltat probleme de sănătate fizică sau psihică din această cauză. Profesorul Andrew Armstrong, cel care a coordonat cercetarea, a declarat că o mare parte din bani au fost investiți în alte tipuri de jocuri de noroc, altele decât pokerul.

În total, jucătorii obișnuiți au cheltuit în 2017 pe poker 1.758 de dolari de persoană. Mult mai puțin față de celelalte forme de jocuri în care au băgat 3.673 de dolari de persoană. În schimb, jucătorii de poker cu probleme legate de dependență  au cheltuit aproximativ 5.434 dolari pe an (de persoană) pentru cu totul alte jocuri de noroc.

Armstrong a declarat că cercetarea a fost folositoare în identificarea jucătorilor de poker care prezintă un risc ridicat de a manifesta diferite probleme. "Pokerul este o formă de joc în care oamenii intră cu un sentiment de control asupra riscului lor, mai mult decât alte activități în special. Se poate estima nivelul abilităților împotriva adversarilor în virtutea unei victorii sau a unei înfrângeri fulgerătoare, dar și a modului în care se plimbă banii. Acești oameni sunt jucători cu un risc sporit, dar ei nu pierd cei mai mulți bani la poker..”, a mai spus specialistul. 

Cercetarea a oferit informații importante și despre jucătorii tipici de poker. Astfel, este mai puțin probabil ca aceștia să aibă studii superioare decât populația medie. De asemenea, majoritatea sunt bărbați, angajați cu normă întreagă și au sub 50 de ani. Centrul de Cercetare din Australia și-a bazat analiza pe datele colectate din venitul anual al gospodăriiilor și dinamica forței de muncă - stabilite în urma unui alt sondaj, realizat de specialiști de la Universitatea din Melbourne.

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!