Jucător profesionist de tenis, suspendat pe viață pentru blaturi la pariuri!

Dmytro Badanov a fost găsit vinovat de aranjarea mai multor meciuri de către un auditor independent pe 29 mai. Drept urmare, jucătorul din Ucraina a fot interzis pe viață din orice competiție organizată de ITF și obligat la plata unei amenzi în valoare de 100.000 de dolari.

În vârstă de 30 de ani, Badanov (foto: bobrtimes.com) a fost ”mirosit” că a încălcat regulile Programului Anticorupție pentru Tenis prin stabilirea rezultatului a două meciuri în cadrul turneelor ITF Futures din Tunisia (septembrie 2015) și Egipt (septembrie 2016). De asemenea, el a fost condamnat pentru că a fost implicat în pariuri legate de aceste meciuri.

"Interdicția pe viață se aplică cu efect imediat și înseamnă că domnului Badanov îi este interzis să concureze sau să participe la orice turneu sau eveniment în organizarea federației internaționale", a declarat Unitatea de Integritate pentru Tenis (TIU) într-o declarație.

Decizia a survenit în urma unei anchete întreprinse de către Unitatea de Integritate pentru Tenis - organism creat de Federația Internațională de Tenis, Comitetul de organizare pentru Grand Slam-uri și de alte asociații cu implicații în circuitul profesionist de tenis. Decizia privindu-l pe Badanov a fost luată de către ofițerul de anticorupție Richard McLaren.

Cea mai înaltă poziție ocupată de Dmytro Badanov în ierarhia ATP a fost locul 463, în martie 2015. Ca urmare a scandalului de meciuri trucate, el este în prezent în afara ierarhiei mondiale. 

Suspendarea pe viață a jucătorului ucraineean vine la doar câteva zile după ce argentinianul Nicolas Kicker (foto: batimes.com.ar) a fost găsit vinovat pentru aranjarea unor meciuri la pariuri în 2015 și a fost suspendat pe termen nelimitat. El tocmai se pregătea pentru o sesiune de antrenamente cu japonezul Kei Nishikori la Roland Garros, moment în care trecutul său l-a scos din joc atât pentru French Open, cât și pentru toate celelalte turnee din circuitul ATP.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!