Jucător profesionist de poker, condamnat la 18 luni de închisoare!

În Spania, nu doar starurile din fotbal au probleme cu fiscul...Mai nou, li jucătorii de poker au intrat în vizorul autorităților. E cazul lui Dragan Kostic, spaniolul de naționalitate macedoneană, care a ”uitat” să-și plătească taxele după ultimele concursrui câștigate. Un tribunal din Palma de Mallorca a respins recursul făcut de avocatul său, iar acum Kostic trebuie să execute 18 luni de închisoare! 

Rezident spaniol încă din 1992, Kostic (foto: pokernews.com) ar câștigat până acum 1 milion de dolari din poker. Pemiul neraportat la fisc si pentru care nu si-a platit taxele a fost de 532.000 euro și l-a obținut acum 6 ani. Atunci, el a reușit să ajungă în finala Main Eventului EPT Barcelona 2011, când a cedat în fața germanului Martin Schleich.

”Neglijența” îl costă scump pe Kostic. În afara pedepsei deja anunțate, el va trebui să achite penalități de întârziere mai mari decât suma datorată fiscului spaniol! Astfel, el are de plătit penalități de 400.000 euro, aproape dublul amenzii!! Îna ceste condiții, e mai bine că el nu câștigat în 2011 turneul de la Barcelona - ar fi încasat premiul de 850.000 d euro, iar acum ar fi trebuit să plătească statului spaniol 1 milion de euro!..

230.000 este restanța la fiscul spaniol a jucătorului de poker (foto: pokernews.com). Mai mult, în anul la care fac referire autoritățile (2011), el a depus și o cerure de returnare de taxe în valoare de 1.315 euro. Kostic l-a luat pe ”Nu” în brațe tot timpul și a spus că habar nu avea că trebuia să plătească impozit pentru câștigurile din poker. În apărarea lui, acesta a spus că în cele mai multe turnee organizatorii au fost cei care s-au ocupat de plata taxelor către stat a tuturor jucătorilor care au terminat competiția în bani.  

Curtea n-a vrut să audă nicio motivație a jucătorului de poker și asta după ce judecătorii au aflat că el își plătise taxaele aferente ultimelor două câștiguri la turneele la care a participat. În plus, judecătorii au formulat ideea că e puțin probabil ca un om care câștigă 1 milion de euro să nu știe că în mod normal are de plătit taxe către stat. 

"E ciudat ca un jucator profesionist ca Domnul Kostic (foto: estrellaspokertour.com) care câștigă premii substanțiale să nu-și facă griji pe tema taxelor și să nu se asigure dacă nu cumva are obligația de a plăti impozite.Mai ales când aceste câștiguri reprezintă singura lui sursă de venit", a spus judecătorul de caz. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi