Jucător de tenis din Australia, ameninţat cu moartea de pariori! "Nu mai rezist!"

După ce luna trecută 34 de persoane au fost arestate în Spania pentru implicare în mafia pariurilor, între care 7 jucători de tenis, a fost rândul unui jucător profesionist din Australia să-şi strige durerea în gura mare. Deşi nu mai e demult un novice, Sam Groth nu a mai putut rezista presiunii şi s-a dus la poliţie unde a reclamat faptul că primeşte ameninţări cu moartea la telefon din partea pariorilor! Aceştia sunt din rândul celor care au pierdut sume importante şi care l-au acuzat pe jucătorul în vârstă de 29 de ani că nu şi-ar apăra corect şansele pe teren.

Locul 185 în clasamentul mondial, Groth i-a înştiinţat şi pe şefii ATP. Aceştia colaborează acum cu poliţia şi oferă toate amănuntele referitoare la competiţiile la care a participat australianul. E greu de crezut că Groth nu şi-ar fi apărat corect şansele, în condiţiile în care s-a dus glonţ la poliţie să raporteze ameninţările.

De frică, jucătorul australian de tenis şi-a şters pagina personală de Facebook, dar şi toate celelalte conturi de pe reţelele de socializare. Singura pe care o mai păstrează este pagina oficială, dar care este administrată de agentul său. Ameninţările primite sunt puţin ciudate, în condiţiile în care el este cam "carne de tun" în competiţiile la care participă. El este abia al şaptelea cel ma bine clasat jucător australian din circuitul ATP.

Este inacceptabil. E doar un sport. Atât eu, cât şi familia mea, am primit ameninţări cu moartea. Nu mai rezist! Atunci când familia şi prietena mea primesc ameninţări cu moartea...trebuie să reacţionezi. S-a ajuns prea departe!,

---a declarat Groth

Singura performanţă notabilă din acest an pentru Groth e victoria din turneul de la Newport (Statele Unite), în proba de dublu, alături de conaţionalul său Chris Guccione. Mai are unul câştigat acum doi ani, tot alături de Guccione, în Columbia. Deşi are 29 de ani, are doar 7 turnee câştigate în carieră la simplu: 4 "Challengers" şi 3 "Futures". 1,7 milioane de dolari a câştigat până acum Sam Groth din tenis. 

Groth nu este singurul jucător profesionist de tenis căruia i s-a întâmplat acest lucru. Locul 8 mondial, americanca Madison Keys a fost amenințată şi ea cu moartea anul ăsta de mai multe persoane care au jucat pe meciurile ei la pariuri! Şi cel mai bun jucător de tenis din Republica Moldova a păţit-o. Locul 97 în clasamentul mondial,Radu Albot a fost insultat public, pe pagina sa de facebook sau chiar prin mesaje pe telefon de către oameni furioşi, cei mai mulţi dintre aceştia fiind pariori care au pierdut sume mari de bani pe meciurile lui. 

În Republica Moldova, reţeaua pariorilor a devenit una formată din oameni care aruncă zeci de mii de euro pe rezultatele evenimentelor sportive, considerând că orice sportiv bine cotat în ierarhia ATP trebuie să câştige întâlnirea cu un adversar mai slab. În momentul în care aceştia pierd sume uriaşe devin extrem de violenţi. Fenomenul tinde să se generalizeze în toată lumea, iar şefii ATP vor să înfiinţeze o comisie care să supervizeze activitatea sportivilor în turneele la care participă, dar şi evenimentele de tenis pe care se pariază sume mari de bani. Vouă vi s-a întâmplat des să pierdeţi meciuri de tenis considerate sigure?...

 

Foto: wikipedia.org

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi