Jucăm cu Serbia, Muntenegru și Lituania în Nations League! Contra: ”Putem câștiga competiția!”

România va pleca la drum în Nations League din Liga C. Poate promova în Liga B valorică numai dacă îşi câştigă grupa. Dar sorții nu au fost deloc blânzi cu naționala lui Cosmin Contra. Astfel, tricolorii au fost repartizați în grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania! Adi Mutu a spus după tragerea la sorți din Elveția că suntem net peste Muntenegru în acest moment. Managerul sportiv al României (foto: sportpictures.eu) crede, firesc, că Serbia este principalul pericol.

Totuși, Mutu e de părere că sârbii nu mai sunt ce-au fost. ”Serbia nu mai este o echipă de top, acea echipă care ne bătea cu 5-0. Ei la Mondial au ajuns cu noroc, zic eu.. Cred că o să fie un duel foarte frumos cu noi”, a spus Mutu, care s-a declarat încrezător în echipa antrenată de bunul său prieten, Cosmin Contra. 

Pe selecționerul României, grupa în care vor juac tricolorii nu-l sperie. "Asta e, avem adversari puternici. Se putea mai bine, dar, până la urmă, trebuie să jucăm cu aceste echipe. Înfruntăm Serbia, o echipă de Mondiale, am picat din nou cu Muntenegru, echipă pe care am arătat că o putem învinge. Lituania e o echipă periculoasă, dar, în general, am avut rezultate bune împotriva ei. Am încredere în mine şi în echipă. S-a văzut la ultimele meciuri că avem o atitudine bună şi, dacă o vom păstra, vom putea câştiga grupa. Și cred că putem câştiga Liga Naţiunilor!”, a declarat Contra (foto: sportpictures.eu).

Nations League este competiția ”inventată” de UEFA pentru a înlocui meciurile amicale din care mafia pariurilor făcuse o adevărată pasiune. Acum se va juca pe rupere, câștigătoarele urmând să se califice la Campionatul European sau la turneul final mondial. La competiție participă un număr de 55 de echipe naționale, care au fost împărțite în 4 serii principale. Noua competiție UEFA reprezintă o șansa în plus pentru echipele socotite mai ”mici” și care nu se pot califica din preliminarii. 

Competiția în sine va debuta în această toamnă, când sunt programate primele dispute, și își va desemna marea câștigătoare în vara lui 2019. Alte patru echipe vor pune mâna pe biletele pentru turneele finale europene și mondiale. Circuitul spre fericire este unul extrem de greu - trebuie câștigată grupa, iar apoi seria din care naționala respectivă face parte. Abia acum echipele vor fi sigure de locul la Euro 2020. În funcție de rezultate, echipele pot promova într-o serie mai bună - în care vor urma să joace cu naționale mult mai bine clasate în ierarhia mondială.

Componența tuturor seriilor din UEFA Nations League: 

 

Calendar UEFA Nations League 2018/2019:
  
 Etapa 1: 6-8 septembrie 2018 
 Etapa 2: 9-11 septembrie 2018 
 Etapa 3: 11-13 octombrie 2018 
 Etapa 4: 14-16 octombrie 2018 
 Etapa 5: 15-17 noiembrie 2018 
 Etapa 6: 18-20 noiembrie 2018 

Tragerea la sorți finale Nations League: decembrie 2018 
Disputarea finalelor: 5-9 iunie 2019 
Tragerea la sorți Play Off pentru EURO 2020: 22 noiembrie 2019 
Disputarea Play Off-urilor: 26-31 martie 2020 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!