John Cynn e marele câștigător de la WSOP Main Event. A câștigat 8,8 milioane $, după cel mai lung heads-up din istoria turneului

John Cynn este noul campion mondial de no limit texas hold'em, după ce a câștigat WSOP Main Event. Americanul s-a impus după un heads-up cu Tony Miles, care a durat peste 10 ore și a intrat în posesia premiului cel mare, de 8,8 milioane dolari.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

7874 de jucători au plătit câte 10000 de dolari pentru a fi la startul celei mai importante competiții de poker din lume. După mai bine de o săptămână de poker la cel mai înalt nivel, John Cynn a devenit marele câștigător. El și-a luat astfel o binemeritată revanșă, după ce în urmă cu doi ani, la Main Eventul din 2016, a terminat pe bubble (locul 11), ratând la mustață November Nine.

"Este foarte diferit", a spus Cynn, întrebat despre ce sentimente a trăit în 2016 și ce emoții l-au încercat acum, pentru ca apoi să adauge: "Niciunul dintre aceste lucruri nu credeam că se va întâmpla. Adică, să termin pe 11 a fost o performanță fantastică, niciodată nu am crezut că pot avansa atât de departe, într-un field atât de mare. Dar acum, după o perioadă atât de scurtă, doar doi ani mai târziu, am reușit să câștig cel mai important turneu. Este literalmente ceva ce doar în vis se întâmplă. Și totuși sunt aici, e incredibil, deși mă simt copleșit și stors de puteri".

Performanța lui Cynn este cu atât mai neașteptată cu cât, exceptând cele două premii mari obținute la WSOP Main Event, el nu reușise să câștige din itm-uri în întreaga carieră mai mult de $300.000. În competiție au fost sute de jucători cu performanțe mai bune, însă John a dovedit că anul acesta a fost al lui. Acum, nu va trebui să își ma facă griji tot restul vieții pentru siguranța financiară, însă e de părere că altele sunt cu adevărat prioritățile. "Vreau să cred că nu am nevoie de bani pentru a fi fericit, dar nu pot fi ipocrit: acest câștig îmi va face existența mai ușoară. Mă bucur în primul rând pentru familie și în special pentru părinții mei. Le pot oferi viața pe care și-au dorit-o, fără griji".

Un heads-up pentru istorie

Cine vor fi cei doi finaliști a fost destul de evident încă de la jumătatea mesei finale, în condițiile în care Cynn și Miles aveau două stack-uri uriașe, prin comparație cu restul candidaților la trofeu. În ultima zi s-a intrat cu trei jucători încă în competiție, însă Michael Dyer era outsiderul perfect, în măsura în care mai avea în față sub 20 de big blinduri. Acesta a încercat să se dubleze repede, dar  adversarii nu i-au oferit oportunitatea să facă acest lucru, lăsându-l să fure în câteva rânduri blindurile.

Run-ul lui Dyer s-a încheiat după 20 de mâini, când Miles i-a răspuns all-in-ului, cu A-J vs A-10. Boardul nu a adus nimic care să îl mențină pe Dyer în cursă, astfel că s-a ajuns la heads-up. Unul care se anunța a fi lung, judecând după stackurile celor doi candidați. Dar nimeni nu anticipa că duelul se va întinde pe mai mult de 10 ore, devenind cel mai lung heads-up din istoria WSOP Main Event. Cei doi au jucat nu mai puțin de 199 de mâini și au doborât recordul stabilit în urmă cu doi ani de Gordon Vayo și Qui Nguyen (jucătorul cu origini asiatice s-a impus atunci).

Deși ambii jucători au fost agresivi și raportul de fise s-a schimbat de nu mai puțin de 11 ori, niciunul nu a găsit momentul perfect pentru a-i aplica celuilalt lovitura de grație. Am asistat chiar la un pot în care s-a mers all-in, iar riverul a făcut ca cei doi să împartă potul în mod egal (split, combinația de pe board a fost cea mai mare), deși toți au crezut că masa finală va lua sfârșit acolo.

Mâna decisivă

Într-un final, după 5 dimineața, la 442 de mâini distanță de la startul mesei finale, a avut loc inevitabilul. Miles a făcut un three bet pre flop cu o mână modestă - Q-8 -, sperând să ia fise fără luptă. Cu K-J, Cynn s-a apărat, iar flopul a fost unul de vis pentru acesta din urmă: K-K-5. Miles a mizat pe un C-bet, iar John nu a făcut altceva decât să plătească, având trips. 

Un 8 pe turn l-a găsit pe Miles cu mâna îmbunătățită în două perechi. A sperat probabil că oponentul are un draw sau o pereche medie/mică în mână și a vrut să închidă potul pe această stradă. A împins all-in, punând presiune enormă pe opozant. Chiar dacă avea trei bucăți cu un kicker bun, Cynn, un jucător foarte analitic, a vrut să cântărească atent riscul pe care și-l asumă. După aproximativ două minute, John a spus "call" și a înțeles că e noul câștigător al WSOP Main Event. Riverul nu putea să îl mai ajute pe adversar, iar Cynn a intrat pentru totdeauna în istoria pokerului.

"A fost o experiență foarte ciudată în heads-up. A fost presiune mare, pentru că obiectivul era unul de top, însă la un moment dat, ca urmare a faptului că s-a jucat atât, am uitat de miza propriu-zisă și pur și simplu am jucat poker. E adevărat, au fost poturi în care unul dintre noi a mers all-in și atunci realizam din nou cât de mare e miza. A fost o bătălie teribilă, nu se poate compara cu nimic altceva din ce am experimentat până acum în poker", a spus marele învingător la final.

De partea cealaltă, Miles, care a trebuit să se mulțumească cu "doar" 5 milioane de dolari, a fost extrem de fair-play, vorbind la superlativ de noul învingător de la WSOP Main Event. "Va rămâne în istoria pokerului ca un mare campion, sunt foarte bucuros pentru el. A fost un adevărat război, sunt sigur că după ce timpul va trece puțin și voi scăpa de gustul acesta amar de a fi fost atât de aproape, voi rămâne doar cu aspectele pozitive de la acest turneu. A fost o adevărată binecuvântare să ajung atât de departe și ar fi nedrept să nu fiu mulțumit că am avut un asemenea run".

Clasament masa finală

Joe Cada, încă o brățară

La începutul mesei finale de la Main Event, mulți îl vedeau pe Joe Cada drept principalul favorit. Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce acesta avea cel mai solid background, câștigând competiția în 2009. Americanul a fost eliminat pe locul 5, însă nu a plecat de la WSOP fără o nouă brățară de campion, a patra a sa.

Asta pentru că Joe a participat și la $1,500 The Closer No-Limit Hold'em. Cu siguranță stors de energie după run-ul de la Main Event, Cada a reușit să își păstreze calmul și sângele rece și s-a impus la competiția unde fuseseră înscriși 3120 jucători. El s-a ales cu un premiu de $612.886, care s-a adăugat la suma încasată la Main Event, peste două milioane de dolari.

"Mă simt incredibil, ce mod de a încheia WSOP! Am avut un run bun în toate turneele la care am participat în această lună și sunt foarte mulțumit de modul în care am jucat", a spus Cada, care avusese ocazia să devină al 4-lea om din istorie cu victorii în două Main Eventuri diferite. Doar Doyle Brunson, Stu Ungar și Johnny Chan au mai reușit așa ceva, dar în o cu totul altă perioadă, când concurența nu era atât de acerbă ca acum.

sursă foto: pokernews.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi