Jocurile de noroc, sport național în Australia: 42% din adulți pariază regulat!

Guvernul australian a făcut publice cifrele dintr-un studiu care a prezentat imaginea actuală a ceea ce se petrece în îndustria jocurilor de noroc. Iar cercetarea realizată de către Centrul Australian de Cercetare a Jocurilor de Noroc (parte a Institutului de Studii Familiale) a dezvăluit faptul că aproximativ 6,8 milioane de australieni pariază regulat -  asta înseamnă aproximativ 42% din populația adultă a țării! (foto: casino.org)

Criticii jocurilor de noroc au făcut uz de aceste cifre în ultimele apariții pentru a arăta că australienii au pierdut în urma acestei activități nu mai puțin de 18 miliarde de dolari în ultimul an. Iar cei mai mulți dintre cei care militează împotriva extinderii jocurilor de noroc le consideră o adevărată ”epidemie, care ucide treptat țara”. Ultimele cifre au arătat că pierderile la jocurile de noroc ale cetățenilor au crescut cu 4,2% - aproape dublu față de rata inflației! 

”Mașinile” video de poker și sloturile au fost responsabile pentru jumătate din suma totală pierdută de australieni în ultimele 12 luni (9 miliarde de dolari). Jucătorii s-au despărțit de alte aproape 4 miliarde de dolari în cazinouri, 2,2 miliarde de dolari la cursele de cai și 1,4 miliarde de dolari la loterii. Asta în vreme ce pierderile din pariurile sportive  (foto. aifs.gov.au) au fost incomparabil mai mici decât toate celelalte tipuri, înregistrând o sumă de 700 milioane de dolari - o creștere, totuși, de aproape 13%. Dintre acestea, australienii au folosit cu precădere pariurile făcute pe internet. 

Alianța pentru Reforma în domeniul jocurilor de noroc a declarat că suma pe care au pierdut-o australienii la ”pokies” ar trebui să alarmeze pe legislatori, care sunt obligați practic să ia măsuri. Raportul AGRC a swcos la iveală faptul că cei 6,8 milioane de cetățeni sunt jucători obișnuiți și au plasat până la 10 pariuri pe lună la loterii, ”pokies”, curse, cazinouri și poker. Dintre aceștia, 1,1 milioane prezintă un risc ridicat de dependență.

Potrivit dr. Andrew Armstrong, cercetătorul principal al acestui proiect, un jucător mediu obișnuit a cheltuit aproximativ 972 de dolari într-un an. Cel mai mult s-a pariat pe poker și alte activități, 2.807 dolari, în vreme ce amatorii de tichete răzuibile au investit 475 de dolari anual. Jucătorii cantonați pe poker au cheltuit 987 de dolari, amatorii de curse au scos din buzunare aproape 1.000 de dolari, pariorii sportivi 789 de dolari, iar jucătorii de cazino 1.046 de dolari. 

În septembrie, un dependent de jocuri de noroc a susținut că celebrele ”mașini” Dolphin Treasure (captură foto: youtube) au fost concepute intenționat pentru a atrage jucătorii impulsivi. O altă controversă l-a implicat pe fondatorul Crown Resorts, James Packer. Foști angajați ai cazinoului miliardarului din Melbourne au declarat că oameni din companie au ”aranjat” mașinile pentru a oferi operatorului un avantaj mai mare în disputa cu jucătorii. Packer a negat vehement acuzațiile, despre care a spus că sunt invențiile competitorilor. 

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi