Jocurile de noroc, o boală în America: un fost polițist a furat 40 000 dolari să joace la cazinou!

Conform statisticilor făcute peste Ocean, numărul locuitorilor tratați pentru dependența de jocuri de noroc este tot mai mare. Numărul persoanelor tratate sau diagnosticate pentru o tulburare legată de jocurile de noroc a crescut cu peste 11% din 2014, potrivit rapoartelor de stat din Ohio. De la 924 de persoane în urmă cu trei ani, numărul acestora a ajuns la sfârșitul lui 2016 la 1028!! Această creștere este legată în special de înființarea pe zi ce trece a tot mai multor cazinouri (în Ohio, primul cazinou legal a fost înființat în 2012).

"În momentul de față, toți cei implicați în acest fenomen înțeleg mult mai bine de ce medicii pun de cele mai multe ori diagnosticul de dependență de jocuri de noroc", spune Jessica Franks, director de comunicare pentru Comisia de Control a Cazinourilor din Ohio, care a dezvăluit faptul că cel mai mare cazinou din Miami Valley a raportat două cazuri incredibile.

Astfel, un fost polițist a fost condamnat anul trecut după ce a furat 40.000 de dolari pentru a-și alimenta dependența față de jocurile de noroc! De asemenea, un manager de bancă a fost trimis la închisoare pentru delapidare: 5,2 milioane de dolari a dosit omul pentru a paria!!

Odată cu extinderea cazinourilor și a caselor de pariuri, în Ohio au "înflorit" și cabinetele psihologice unde oamenii au început să vină pentru a se trata de mania jocurilor de noroc. Dacă în urmă cu cini ani numărul persoanelor examinate a fost de 18 000, în urmă cu doi ani și jumătate numărul celor care au trecut pragul acestor centre s-a ridicat la 26 000!! Cu toții au fost supuși screening-ului pentru dependența de jocuri de noroc. Ultimele cifre date publicității de autoritățile americane sunt alarmante - nu mai puțin de 44 236 de oameni din Ohio au ajuns la medic până anul trecut pentru a se trata de dependența de jocurile de noroc. 

Odată cu creșterea numărului de persoane tratate în fiecare an pentru dependența de jocuri de noroc, numărul de apeluri la linia telefonică creată pentru astfel de cazuri a scăzut cu aproape 4 000. Totuși, autoritățile americane au recunoscut că în continuare dependența de jocurile de noroc reprezintă o mare problemă în societate. 

O statistciă a acestor apeluri arată faptul că cele mai multe au fost efectuate de oameni care trăiesc în zone metropolitane, unde și tentațiile sunt mai mari. Pe primul loc în topul acestor "sos"-uri se află Chyahoga County - un district cu 1.250.000 de locuitori și din care s-au dat 1487 de telefoane! Podiumul este completat de Franklin County (517 apeluri) și Hamilton County (410 apeluri). 

Centrul de Sănătate Mintală și Servicii de Dependență din Ohio a dat publicității lista cu apelurile din 2016 efectuate din marile orașe ale statului de oameni care au cerut ajutorul pentru a se vindeca de dependența de jocuri de noroc:  

1. Chyahoga County: 1.487 apeluri

2. Franklin County: 517 

3. Hamilton County: 410 

4. Montgomery County: 230 

5. Lucas County: 204 

6. Summit County: 175 

7. Mahoning County: 105 

8. Butler County: 95 

9. Stark County: 62 

10. Lorain County: 61 

Aproximativ 60% dintre cei care au sunat la linia telefonică de urgență s-au plâns de faptul că jocurile de noroc le-au provocat mari probleme financiare, în timp ce 25% dintre oameni au spus că dependența față de jocurile de noroc le-au provocat probleme familiale - certuri și bătăi, toate terminate cu divorțuri! 

Datele strânse de autoritățile americane au evidențiat faptul că, cu cât cineva este mai "fidel" unui cazinou cu atât riscul de depenedență este mai mare. Este ceea ce a spus și Scott Anderson, coordonatorul proiectului din domeniul jocurilor de noroc din cadrul Centrului de Sănătate Mintală și Servicii de Dependență din Ohio (Foto).

Un raport recent al unui site de specialitate de peste Ocean a dezvăluit faptul că Ohio ocupă locul 10 în topul statelor cu cele mai multe persoane dependente de jocurile de noroc. Ultimul sondaj realizat de americani a scos la iveală faptul că 4% din populația Statului Ohio s-a confruntat anul trecut cu dependența de jocurile de noroc. 

"Rezultatele oficiale vor fi făcute publice până cel mai târziu în această toamnă. Dar eu cred că în acest an vom avea un procent mai mare", a anunțat Stacey Frohnapfel-Hasson, specialist în cadrul Centrului de Sănătate Mintală și Servicii de Dependență din Ohio.

Sursa/http://www.daytondailynews.com/news/ohio-sees-uptick-people-treated-diagnosed-for-gambling-addiction/bYxjS9BRuuTTPhnSBoGTXK/

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi