Jocurile de noroc, interzise celor sub 18 ani! Ce țară a luat decizia asta

Tot mai multe țări se gândesc să limiteze accesul tinerilor la jocurile de noroc. Și irlandezii s-au hotărât să facă asta - în conformitate cu noua legislație, persoanele sub 18 ani nu mai au voie să-și încerce norocul la pariuri, păcănele sau alte forme ale jocurilor de noroc. Cabinetul Primului Ministru al Irlandei a aprobat noul proiect de măsuri, care are în vedere actualizarea și îmbunătățirea legii adoptate acum 61 de ani.

În 1956 au fost elaborate în Irlanda primele măsuri privind jocurilor de noroc. Actuala lege reglementa această activitate doar la..”diverse festivități, carnavaluri, specatcole de circ, săli de distracție, precum și loterii, tombole, evenimente sportive și de divertisment”. De asemenea, cei cu vârsta până în 16 ani aveau acces într-o sală de jocuri cu sloturi. 

Noile reglementări au în vedere și dispoziții și reglementări mai clare în ceea ce privește modul de organizare al loteriilor și tombolelor, precum și mărirea limitelor privind mizele și premiile. Într-un interviu acordat recent presei, ministrul de stat pentru Justiție - David Stanton a declarat că aceste măsuri vin ca urmare a faptului că loteriile și tombolele locale au acționat fără o autorizație corespunzătoare. 

Conform actualei legi, trebuie obținută o licență specială pentru premii de până la 5.000 euro (4.453 lire sterline), în timp ce o loterie cu premii de până la 30.000 euro trebuie să obțină o licență de la Tribunalul Districtual. Stanton a spus că încălcările legilor s-au produs mai mult din cauza lipsei de conștientizare și de înțelegere a măsurilor aflate în vigoare. 

Pariază acum la casele de pariuri online recomandate de PariuriX.com!

Guvernul pregătește, de asemenea, un proiect care prevede înființarea unei autorități independente de reglementare a jocurilor de noroc pentru întreaga ”industrie” din Irlanda. Un alt aspect care va fi luat în seamă este legat de principiul auto-excluderii, o formă prin care jucătorii cu probleme cer să fie interziși de la casele de pariuri pentru o perioadă de până la un an, cu posibilitatea de prelungire. Măsura a fost gândită de mai multă vreme, dar întârzierea apariției pe piața irlandeză s-a datorat complexității sale în implementare. 

”Este foarte important ca Guvernul să creeze o structură de reglementare adecvată pentru jocurile de noroc, atât pentru a reglementa o industrie care face fericiți mulți oameni dar care, pe de altă parte, dă naștere unor fenomene periculoase numite dependență și sărăcie. Legislația în acest domeniu este de mult timp așteptată”, a spus și Primul Ministru al Irlandei, Leo Varadkar.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi