Jocurile de noroc din Turcia, ”în cap” după ultimele decizii ale autorităților

Ultimele măsuri ale autorităților împotriva jocurilor de noroc neautorizate au determinat o scădere bruscă pe piața din Turcia. Fenomenul s-a accentuat mai ales după ce autoritatea de reglementare bancară a anunțat noi reglementări în ceea ce privește transferurile de bani online de pe dispozitive mobile (foto: calvinayre.com).

La sfârșitul lunii trecute, presa din Turcia a informat că Agenția de reglementare și supraveghere bancară (BDDK) pregătește noi restricții privind transferurile bancare și tranzacțiile de la ATM-uri pentru a combate activitatea jucătorilor pe site-uri de jocuri de noroc neautorizate, care acaparează aproximativ 10% din industrie. 

Hurriyet a oferit detalii cu privire la planurile BDDK, inclusiv despre maximul zilnic de 500 TRY (128 de dolari) care pot fi tranzacționați cu ajutorul dispozitivelor mobile. BDDK limitează, de asemenea, utilizatorii de telefonie mobilă din Turcia la două tranzacții financiare pe zi, solicitând în același timp expeditorilor să își prezinte numerele de identificare. Totodată, parolele trimise destinatarilor vor rămâne valabile 24 de ore, după care orice tranzacție va fi blocată.  

Noile reglementări de transferare a banilor pe și în afara site-urilor de jocuri de noroc online licențiate a avut un efect imediat. Consiliul de Investigații a Criminalității Financiare (MASAK) a început închiderea conturilor bancare legate de aceste site-uri. Pe de altă parte, BDDK a ordonat Asociației Bancare din Turcia (TBB) să urmărească și să blocheze la nevoie tranzacțiile suspecte sau în sume foarte mari. 

Deschide cont și joacă la cazinoul online recomandat de PariuriX!

În iulie, guvernul turc a anunțat demararea unei campanie pe doi ani în scopul eradicării site-urilor de jocuri de noroc cu licență internațională, care oferă un produs mai competitiv decât firmele Spor Toto (pariuri sportive) și Milli Piyango (loterie) administrate de către stat.

În această săptămână, Directia de Afaceri Religioase a Turciei a emis o nouă fatwă (recomandare cu caracter obligatoriu) care a interzis, conform legilor islamice, majoritatea formelor de jocuri de noroc online cu licență străină. Jucătorii turci au cel mai mult de suferit de pe urma politicii autorităților în ceea ce privește jocurile de noroc. De curând, gigantul GVC Holdings a decis să renunțe la afacerea online de pe piața Turciei și să se îndrepte către alte noi jurisdicții. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!