Joacă Chiajna, zici că-i Real Madrid!..Meci pe bune sau teatru ieftin la Pitești?

Sezonul Ligii 1 s-a încheiat cu meciuri după care Pandurii au picat în Liga 2, Chiajna s-a salvat miraculos de la retrogradare, iar Timișoara a obținut locul de baraj. Antrenorul lui ACS Poli nu s-a putut stăpâni și a lansat acuzații dure în direcția celor de la Chiajna. Ilfovenii au câștigat cu 1-0 meciul cu Voluntari disputat la Pitești în fața proaspetei câștigătoare a Cupei României și a dat toate pronosticurile peste cap. Dar nu și pe cele ale jucătorilor la pariuri care, conform lui Ionuț Popa, știau dinainte rezultatele!..

”După cum au fost celelalte meciuri, nu speram. Toată lumea, toţi cei cu care am vorbit, ştiau că rezultatele vor fi clare, adică bate Chiajna la Voluntari şi noi pierdem aici!.. Toţi cei pe care-i ştiu eu şi joacă la pariuri aşa au zis. A fost urât, groaznic, fabulos, misterios! Cum vreţi să-i spuneţi... Cei cu inima au luat Aspacardin!.. Chiajna bate tot ce-i stă în cale, cred că şi pe Real Madrid o băteau!..”, i-a ironizat Ionuț Popa (Foto: Sportpictures.eu) pe cei de la Chiajna.  

Timișoara avea nevoie de victorie cu Gaz Metan ca să fie sigură de prezența în Liga 1 și din toamnă, dar a făcut doar 2-2. FC Botoşani le-a făcut însă o surpriză neașteptată bănățenilor, care mai au o șansă la baraj. Moldovenii lui Leo Grozavu au reuşit să-i bată cu 2-1 pe cei de la Pandurii, cu un gol marcat în minutul 90+4! ”Noi n-am gestionat nimic, a gestionat Dumnezeu. Am făcut câteva mişcări, am trimis vârf un fundaş central şi cred că am avut penalty...După cum au fost celelalte meciuri, nu speram”, a mai spus Popa, care se va bate pentru locul de Liga 1 cu fosta sa echipă, UTA. ”Ei au prima şansă, pentru că noi am jucat 50 de meciuri în acest sezon. Sper însă, cu ajutorul lui Dumnezeu, să trecem şi de acest meci”. 

Stoican: ”Nu credeam că e posibil așa ceva!”

La finalul meciului de la Pitești, antrenorul Chiajnei - Dan Alexa, a anunțat că rezultatul a fost stabilt pe teren și echipa mai bună a rămas în Liga 1. Eu, unul, am mari dubii cu privire la corectitudinea meciului de la Pitești. După un joc în care a arătat de ce e în stare (finala Cupei României cu Astra), echipa lui Claudiu Niculescu a mimat mai mult fotbalul în partida cu Chiajna. Ei, doar au fost și ei obosiți după victoria din Cupă și din prelungirile cu...mici și bere. De partea cealaltă, băieții lui Alexa (Foto: Sportpictures.eu) s-au ”îngălbenit” în dorința de a-i opri pe jucătorii de la Voluntari din drumul spre poartă - 6 cartonașe galbene ”le-a dăruit” centralul Călin oaspeților în meciul pe care, cu siguranță, s-au pariat sume mari.

Nu la fel de norocos a fost Flavius Stoican, omul venit pe banca Pandurilor cu mari speranțe. N-a ratat nici el șansa să aducă vorba de meciul de la Pitești, unde Grădinaru a marcat golul fericirii pentru Chiajna în disputa cu Voluntari. ” Nu sunt procuror, nu mă întrebaţi de jocuri de culise, vreau să fiu moderat. Câștigătoarea Cupei României a pierdut un meci pe teren propriu contra Concordiei Chiajna..Nu credeam că e posibil!..", a spus Stoican. 

Da, Ionuț Popa este un antrenor care știe să se facă plăcut celor din jur, presei, jucătorilor, dar nu spune prostii! E un tip ”hârșit” prin fotbal, uns cu toate alifiile, cum se spune, care ușor nu poate fi păcălit. Acum, părerea mea e că altcineva trebuie să se sesizeze și să ia măsuri împotriva farsorilor...Nu țin cu niciuna dintre echipele implicate în lupta pentru evitarea retrogradării (de altfel, e greu să mai ții în momentul de față cu o formație din România, într-un fotbal de mizerie...), dar trebuiesc luate măsuri de urgență împotriva unora care păcălesc fotbalul, sportul în general! 

Jucătorii de la Pandurii, distruși la finalul meciului de la Botoșani. (Foto: Sportpictures.eu)

Cu toate că e greu, răul trebuie stârpit din rădăcină. Și, foarte important, trebuie urmărit apoi ca ”semințele” picate la pământ să nu mai rodească! Nicăieri în țara asta. Doar așa mai putem spera să batem și noi Polonia în preliminarii sau să nu ne mai fie teamă de un meci cu Kazahstan...Avem pretenții să mergem la Mondial, dar noi nu suntem în stare să dăm cu piciorul în minge și privim cu jind la ”profesorii” din fotbal din Europa. Suntem în lumea a treia a fotbalului, trebuie să recunoaștem asta, și pentru că puțin ne mai pasă de copii, de juniori, unde promovările în primul ”11” se fac pe bani.

Dar nu vom progresa nici dacă vom continua să ”mimăm” fotbalul în momente ca cel de acum - capitol la care, cred eu, suntem printre primii în Europa. Aduceți-vă aminte doar de ”Cooperativa” până în anii 90 sau de cazurile recente - gen Gloria Buzău sau Nicu Epaminonda, fostul campion al României de la Urziceni, care a fost suspendat trei luni pentru că a trântit un meci la pariuri.

Voi ce credeți, s-a jucat corect meciul dintre Voluntari și Chiajna?

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi