Jennifer Capriati a pus "tunurile" pe Sharapova: "Eu nu am trişat şi m-am retras mai devreme!"

Deşi a fost vorba de un turneu demonstrativ, Maria Sharapova a fost aplaudată în picioare minute bune la Las Vegas. Rusoaica a fost una dintre vedetele care au luat parte la World Team Tennis Smash Hits, competiţie organizată în aer liber în fața unuia dintre celebrele cazinouri și destinată strângerii de fonduri pentru Fundația lui Elton John, care luptă împotriva maladiei SIDA.

Fostă numărul 1 mondial, Sharapova a jucat un meci de dublu, alături de noua senzaţie a tenisului american, Taylor Johnson, o jucătoare în vârstă de 16 ani. Au pierdut în faţa Martinei Navratilova şi a partenerei ei de dublu, Liezel Huber. 

A fost un moment important pentru Taylor, dar și pentru mine, deoarece nu m-am mai aflat de mult timp pe un teren de tenis. Ne-am simțit foarte bine,

---a declarat Sharapova la finalul meciului 

Rusoaica s-a băgat apoi şi la un meci de dublu mixt, alături de legendarul John McEnroe, pe care cei doi l-au câştigat în faţa "cuplului" format din Martina Navratilova şi Andy Roddick. 

"Shame (nn - ruşine), set and match" au titrat englezii de la The Sun, aluzie la micşorarea suspendării pentru dopaj acordată săptămâna trecută rusoaicei de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Un nou val de critici din partea unor mari campioni s-au abătut asupra Sharapovei, acuzată că a luat cu bună ştiinţă Meldonium. 

Cred că a lua un medicament pe bază de prescripţie medicală, chiar dacă nu e neapărat nevoie, ci pur și simplu pentru că e legal, e un lucru greșit. În mod clar, e un lucru greşit! Dacă iei un medicament pe bază de prescripţie medicală şi nu-l utilizezi în scopul pentru care a fost creat, atunci clar nu ai nevoie de el. Pentru că altfel e clar că tu îl utilizezi în scopul de a-ţi îmbunătăţi performanţele, deci este ca un drog. Şi eu unul nu cred că este corect. 

Nu eu sunt cel care stabileşte pedeapsa, dar dacă iei un medicament ca să-ţi îmbunătăţeşti performanţele sportive şi pici un test antidoping, trebuie să fii suspendat!,

---a acuzat dublul campion olimpic,  Andy Murray

Forţată să-şi încheie cariera din cauza unei accidentări, americanca Jennifer Capriati (foto: Associated Press) a răbufnit şi ea. 

Sunt extrem de supărată şi dezamăgită. Eu mi-am încheiat cariera mai devreme. Nu am vrut să trişez şi am aruncat prosopul. Am suferit enorm. În opinia mea, fiecare titlu câştigat trebuie să fie nepătat. Şi asta e părerea majorităţii oamenilor,

---a spus şi Capriati

Martina Navratilova s-a ferit să o critice pe Sharapova, dar tot a spus că ceea ce a făcut rusoaica a fost "o greşeală regretabilă". 

35 de titluri are în palmares Sharapova, între care cinci de Mare Șlem. Nu a mai disputat niciun meci oficial de la Openul Australiei, din luna ianuarie, unde a fost eliminată în sferturi de Serena Williams. Atunci a fost depistată pozitiv cu Meldonium şi suspendată de către Federaţia Internaţională de Tenis pentru 2 ani. A făcut apel la TAS şi a obţinut reducerea pedepsei la 15 luni. Începând cu 26 aprilie 2017 poate reveni Maria Sharapova într-o competiţie oficială.

 

Foto: Associated Press 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi