Japonia limitează pariurile online. Cursele de cai, primele vizate

Guvernul japonez a decis introducerea unor noi reglementări până la sfârșitul anului fiscal 2022 pentru a limita pariurile online pe diferite evenimente, vizate fiind în principal cursele de cai. Decizia face parte din eforturile de combatere a dependenței față de jocurile de noroc. Preocuparea autorităților japoneze pentru jocurile de noroc a crescut odată cu o lege intrată în vigoare anul trecut, care a legalizat activitatea cazinourilor din țară.

Acest lucru necesită acum o legislație suplimentară, iar guvernul vizează să depună câteva propuneri pentru viitoarea sesiune extraordinară a Dietei de stat, de luna viitoare. În prezent, pariurile online sunt permise pentru curse de cai, bărci cu motor, biciclete și motociclete.

Guvernul japonez intenționează să deschidă cazinouri în marile stațiuni din țară care includ hoteluri, săli de conferințe, teatre și alte facilități de divertisment, în speranța că vor stimula turismul. Dar autoritățile din Japonia nu au uitat de persoanele cu probleme. Astfel, s-a convenit asupra dezvoltării unui sistem de restricționare a accesului în cazinouri a dependenților de jocuri de noroc, și ca urmare a cererilor formulate de către familiile acestora. 

"Este esențial să se ia măsuri pentru a preveni ca oamenii să ajungă în situații nefericite din cauza dependenței”, a declarat secretarul general al Cabinetului Primului MInistru, Yoshihide Suga. Un studiu complet privind dependența de jocuri de noroc va fi finalizat luna viitoare.

JOACĂ ACUM LA CAZINOUL ONLINE RECOMANDAT DE PARIURIX.COM!

Între timp, organizatorii de curse se află în discuții cu instituțiile financiare pentru a elimina automatele bancare din diferite locații. ATM-urile au fost îndepărtate la începutul acestei luni de la două dintre cele trei locații de curse pentru biciclete.

Cea mai mare problemă o reprezintă însă cele amplasate în imediata apropiere a locurilor unde sunt organizate curse de bărci. Minim 20 de ATM-uri funcționează în aceste locații, potrivit Cabinetului Primului Ministru. Iar cei mai mulți oameni scot bani pentru a paria pe aceste curse. (captură foto: youtube)

Până când situația se va clarifica în ceea ce privește aceste bancomate, un centru de asistență pentru prevenirea și reabilitarea persoanelor dependente de jocuri de noroc va oferi, începând din octombrie, consiliere gratuită. Totodată, Guvernul a anunțat că va pune la punct un plan de măsuri ce vizează înființarea de institute medicale specializate în această problemă pe tot cuprinsul țării. 

(sursa: japantimes.co.jp)

Joacă responsabil! Nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de noroc! NU se poate trăi din această activitate! Dacă te confrunți cu probleme de joc, apelează la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!