Japonezii trec la ”next level” - blochează jucătorii cu probleme la cererea familiei

Decizie în premieră pe piața jocurilor de noroc! Familiile dependenților din Japonia vor putea să-și blocheze de-acum  rudele de la pariurile online de cai. Totul face parte din noul program al autorităților de la Tokyo pentru stoparea problemelor grave tot mai dese înregistrate de asociațiile non-guvernamentale. Japan Racing Association (JRA) se ocupă îndeaproape de noul program, care ar putea fi implementat până de Revelion!

Așa cum îi știm, japonezii se mișcă rapid. Cei de la JRA au anunțat deja că primesc cereri de excludere a unor jucători din partea membrilor familiilor acestora. Prioritate au cazurile în care s-au raportat oameni diagnosticați clinic cu dependență și aflați într-un program de recuperare. De asemenea, primordial vor fi tratate și cererile ce vizează suspecți care prezintă simptome sau care au început să lupte singuri cu dependența. Odată formulate aceste cereri, JRA va suspenda imediat activitatea celor cu probleme de la toate companiile în domeniu.

Noile reglementări sunt doar începutul unui proiect de lege al guvernului privind dependența față de jocurile de noroc. Iar în prim plan sunt așa numitele stațiuni integrate - care includ și cazinouri, în dorința atragerii unui număr cât mai mare de turiști care să revigorezer economia locală. Guvernul japonez vrea să meargă și mai departe și are în vedere restricții și pentru alte categorii de jocuri de noroc, cum ar fi cursele de bicilete, motociclete și bărci cu motor începând cu luna aprilie a anului viitor. Nu este clar, însă, cum se vor întâmpla toate astea.

Ultimele rapoarte date publicității au arătat că un număr de 3,2 milioane de japonezi s-au confruntat cu mari probleme din cauza dependenței față de jocurile de noroc. Dintre aceștia, 4685 de persoane au fost raportate cu probleme numai în luna septembrie! Se spune că 0,85% din populația cu vârste între 20 și 74 de ani (aproximativ 700 000 de persoane) a fost probabil dependentă la un moment dat în ultimul an, vârsta medie fiind de 46,5 ani. O medie de 58.000 de dolari a fost cheltuită lunar de pe jocurile de noroc! Iar ”pachinko”(sloturile japoneze) au mâncat cei mai mulți bani.

Un purtator de cuvant al JRA, o companie publica supravegheata de Ministerul Agriculturii, a declarat că veniturile din pariurile online au reprezentat aproximativ 60% din venitul său anual de aproximativ 898 miliarde de euro! Comisia și Asociația Națională de Curse au instalat deja un sistem de restricționare a jocurilor de noroc online pentru persoanele care aplică în nume propriu. Pe baza acestui sistem, 14 persoane au fost interzise de pariurile online în ultima săptămână.

Jocurile de noroc sunt interzise, ​​în principiu, în Japonia, excluzând cursele de cai și anumite sporturi cu motor. Pachinko este considerat un fel de jocuri de noroc legale, clasificate ca jocuri de noroc pe baza modului indirect în care jucătorii își transformă câștigurile în bani. Iar sumele câștigate la acest gen de sloturi pot fi schimbate pentru cadouri. La rândul lor, acestea pot fi din nou schimbate în bani, dar în afara amplasamentului.

Anul trecut, Dieta (Parlamentul japonez) a adoptat o lege care legaliza cazinourile deschizând calea pentru complexele de divertisment care combină jocurile de noroc cu hoteluri și alte facilități. Cu toate acestea, legislația este încă necesară pentru a rezolva detalii privind reglementarea și ratele de impozitare, precum și aspecte sociale. E de așteptat ca proiectul de lege să fie dezbătut în noua legislatură, din ianuarie.

Operatorii americani de cazinouri (precum MGM Resorts International) și-au manifestat interesul de a construi astfel de stațiuni dacă sunt selectați ca fiind unul dintre operatorii preferați. Între timp, diverse prefecturi și municipalități, inclusiv Hokkaido și orașele Yokohama și Osaka, concurează pentru a găzdui unul dintre primele complexe legale de jocuri de noroc din țară.

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi