Italienii organizează licitații ca să vândă licențe pentru jocuri de noroc

Italienii au anunțat organizarea unei licitații pentru acordarea licențelor de jocuri de noroc online către operatorii interesați, conform agenției locale de știri pentru jocuri de noroc Agimeg. Iar cererea de oferte a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Operatorii interesați vor avea timp până la data de 19 martie să trimită cererile de participare la licitație. 

Doritorii vor trebui să achite o taxă unică de 200.000 de euro pentru a se asigura că cererea lor este validă. Guvernul italian intenționează să emită 120 de licențe noi, ceea ce înseamnă că cel puțin 24 milioane de euro ar putea intra în conturile statului numai din taxele de aplicare. Operatorii interesați vor putea solicita licențe pentru toate tipurile de servicii de jocuri de noroc online în conformitate cu reglementările italiene, inclusiv pariuri sportive online, jocuri de cărți, sloturi și bingo.

Ofertele vor fi deschise pe 19 aprilie și vor fi analizate în ordinea primirii dosarelor de participare la licitație. Operatorii declarați câștigători vor primi concesiuni care vor fi valabile până la data de 31 decembrie 2022. Majoritatea aplicanților vor fi operatori deja prezenți pe piața italiană, dar se așteaptă ca la licitație să participe și alții noi. Toți solicitanții vor trebui să întrunească o condiție esențială - vor trebui să dovedească faptul că au sediul social într-o țară din Uniunea Europeană. 

Noii veniți pe piața italiană de jocuri de noroc online

Mai mulți operatori și-au exprimat deja interesul de a intra pe piața locală, unii dintre aceștia fiind Winamax, Marathonbet și Pinnacle. Winamax a solicitat o licență în Italia la finalul anului trecut, când a început să caute personal vorbitor de limbă italiană. Operatorul francez, care este în prezent licențiat numai în țara sa de origine, intenționează să se extindă în mai multe jurisdicții europene în 2018 și are în vedere pokerul online.

Primele mese de poker online sunt programate să fie lansate în următoarele săptămâni. Inițial, Guvernul italian a intenționat să publice lista cu oferte de licență la mijlocul lunii septembrie 2017. Cu toate astea, procesul a fost amânat până în prezent dar fără ca italienii să spună și ce a determinat această amănare. 

(sursă și foto: casinonewsdaily.com)

Descoperă cazinourile online recomandate de PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi