Italia poate ajunge la CM 2018! Spania, amenințată de FIFA cu excluderea!

Fostă campioană mondială, olimpică și europeană, Spania este în pericol să rateze CM din 2018! Asta din cauza ingerinței politice în alegerile pentru șefia federației spaniole, scrie Marca. Potrivit jurnaliștilor spanioli, Consiliul Superior al Sportului s-a implicat în procesul de alegere al președintelui federației din luna mai.

FIFA ar fi fost sesizată de acest lucru chiar de către fostul președinte Angel Maria Villar (foto: sefutbol.com). În funcţie din 1988 şi reales la începutul acestei veri, Villar a fost suspendat pentru corupţie. Prin intermediul unei scrisori, șefii forului mondial au amenințat Federația spaniolă de fotbal că îi va suspenda calitatea de membru afiliat. Asta înseamnă ca Spania să fie exclusă din toate competiţiile dacă se va dovedi implicarea politicului în alegerile prezidenţiale.

Iberici au mai fost o dată în această ipostază. S-a întâmplat în 2008, atunci când FIFA i-a amenințat pe spanioli cu excluderea din cauza implicării guvernului Zapatero în alegerile de la federație. ”Mișcarea” incredibilă i-ar putea trimite pe italieni la turneul final de la care au fost eliminați în baraj de Suedia. A fosat partida pe care ”nemuritorul” Gigi Buffon a terminat-o în lacrimi..(foto: the18.com)

Mondialul din Rusia ar putea fi primul din istorie arbitrat și video! FIFA testează astfel toate variantele pentru a oelimina orice comentarii după anumite faze mai grele. Vice-președintele Comisiei Centrale de Arbitraj a FRF, Alexandru Deaconu, a dezvăluit într-o intervenție pentru Telekom Sport că sistemul video ar putea fi introdus și în Liga 1 Betano începând chiar din acest play-off. 

"Acest sistem este în test, iar o decizie finală va fi luată abia în martie 2018. Sunt mai multe variante care funcționează în diferite țări. Ulterior, vor fi analizate toate aceste experimente și se va veni cu o concluzie finală. Atunci se va decide și dacă sistemul va fi folosit la Campionatul Mondial din Rusia", a spus Deaconu.

Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franta va trece la introducerea asistentei video pentru arbitraj (VAR / foto: twitter) în primele două ligi, începând din sezonul 2018-2019, scrie Le Parisien. Potrivit proiectului, asistența video va fi folosită în patru situații: validarea unui gol, a unui penalty, acordarea unui cartonaș roșu și stabilirea identității unui jucător ce va fi sancționat.

Sistemul nu este o noutate în Franța. Tehnologia a fost folosită deja la câteva amicale ale naționalei Franței, dar și la meciurile de promovare din diferitele campionate. Iar în acest sezon sistemul va fi din nou folosit la  Acesta va fi mai testat în Cupa Franței și Cupa Ligii, dar începând cu faza sferurilor de finală. Proiect inițiat de FIFA în urmă cu doi ani este implementat deja in Serie A și Bundesliga.

De la anul, sistemul VAR (foto: hawkeyeinnovations.com) va fi introdus și în campionatul spaniol, dar și în Liga 1 Betano. E de urmărit dacă sistemul va da rezultatele așteptate și la noi, în condițiile în care utilitatea acestuia este des contestată în campionatul italian. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi