Irlandezii au spart 1 miliard euro pe jocuri de noroc. Copiii, pericol social!

Principalii operatori de jocuri de noroc din Irlanda au fost criticați de autorități pentru faptul că atrag tot mai mulți copii să mizeze bani online pe jocuri video. Spre exemplu, Paddy Power permite înregistrarea oricărei persoane pe site pentru a lua parte la jocuri precum Counter-Strike și Overwatch, jucătorii dând veritabile bătălii online (contra-cost). 

Specialiști din Marea Britanie au avertizat asupra impactului negativ reprezentat de această afacere asupra copiilor, dezvăluind în același timp că jocurile video reprezintă ”piața” cu cea mai rapidă creștere în domeniul jocurilor de noroc. 

Psihoterapeutul Eoin Murphy a tras un semnal de alarmă cu privire la atragerea unui număr din ce în ce mai mare de copii în aceste jocuri la o vârstă mult prea ”fragedă” pentru asta. Murphy a declarat că cei mai mulți dintre copii folosesc cardurile de credit ale părinților pentru a-și deschide conturi online la diverși operatori de jocuri de noroc.  

Irlanda, campioană mondială la pierderi

Barry Grant, director executiv în cadrul Departamentului de stat care monitorizează activitatea operatorilor de jocuri de noroc online, a atras și el atenția asupra acestui fenomen tot mai greu de stăpânit. ”Din păcate, oamenii care vor să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în fața calculatoarelor sunt candidații perfecți pentru a cheltui sume mari de bani la jocurile de noroc online”.

”Activitatea” a luat o atât de mare amploare, încât în acest moment Irlanda e pe primul loc în lume în ceea ce privește pierderile la jocurile de noroc, pe fiecare persoană! Astfel, în 2016 irlandezii au cheltuit în total 1 miliard de euro - mai mult decât orice altă țară din lume!! 

Un raport al Comisiei pentru jocurile de noroc din Marea Britanie a dezvăluit faptul că nu mai puțin 450 000 de copii, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, au jucat online în decursul unei singure săptămâni!..Dintre aceștia, se crede că un număr de 9 000 sunt jucători cu probleme grave legate de dependență. În plus, 6% dintre adolescenți au jucat online folosind banii părinților. 

De asemenea, s-a constatat că trei sferturi dintre copiii până în 15 ani au devenit jucători înrăiți după ce au fost atrași de reclamele tv la jocurile de noroc, în vreme ce două treimi dintre aceștia au fost convinși prin intermediul rețelelor de social-media.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!