Irlanda, victorie istorică la rugby după 111 ani: 40-29 cu Noua Zeelandă!

Irlanda nu mai bătuse Noua Zeelandă la rugby de 111 ani! Minunea s-a întâmplat peste Ocean, la Chicago, unde 62 300 de oameni au urmărit din tribune cel mai tare meci test al anului. Cu 40 la 29 au câştigat irlandezii, care au întrerupt o serie incredibilă de 18 victorii ale campionilor mondiali! 29 de meciuri jucaseră irlandezii contra All Blacks din 1905 până astăzi, timp în care au obţinut un singur rezultat de egalitate, 10-10, în 1973 la Dublin. 

Murphy, CJ Stander, Murray,  Zebo şi Robbie Henshaw au reuşit câte un eseu pentru învingători, celelalte puncte venind după trei transformări şi trei lovituri de pedeapsă. Pentru All Blacks au reuşit eseuri George Moala, TJ Perenara şi Ben Smith. Trei transformări, o lovitură de pedeapsă şi un eseu de penalizare au mai reuşit campionii mondiali, care au terminat prima repriză în genunchi: cu 25-8 au condus la pauză irlandezii! S-a făcut apoi 30-8, după care All Blacks au revenit incredibil şi scorul a devenit 33-29!

A fost momentul în care Robbie Henshaw (foto: sportsfile) a "explodat" şi a marcat eseul care a adus fericirea pe banca irlandezilor. Pentru neo-zeelandezi a fost prima înfrângere după cea de anul trecut, din luna august, atunci când campionii mondiali au pierdut în faţa marilor rivali din Australia. 

Irlanda şi Noua Zeelandă se vor întâlni din nou peste două săptămâni, în meciul revanşă care se va disputa pe "Aviva Stadium" din Dublin - arena care a găzduit în 2011 finala portugheză a Europa League, câştigată de Porto cu 1-0 în faţa lui Sporting Braga. Săptămâna viitoare, Irlanda înfruntă Canada, iar Noua Zeelandă se duce la Roma pentru meciul test cu Italia. 

 

Foto: sportsfile.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi