Iordănescu iese la atac: "Daum nu este cea mai bună soluţie la naţională!"

România a strâns 5 puncte în trei meciuri cu Christoph Daum pe bancă şi e pe trei în grupa de calificare la Mondialul din 2018. În ziua în care şefii federaţiei au anunţat că sunt decişi să prelungească înţelegerea cu antrenorul neamţ până în 2020, Anghel Iordănescu a spus că Daum ar trebui înlocuit cu un tehnician român pe banca naţionalei. "Cred că Hagi era o soluţie mai bună", a declarat Iordănescu la DigiSport. 

Îl apreciez pe Daum, dar nu știu dacă numirea lui ca selecționer este cea mai bună soluție. Nu știu dacă fotbalul românesc este pregătit pentru un antrenor străin.  Când vii ca străin, trebuie să cunoşti foarte bine fotbalul din acea ţară, jucătorii, tradiţiile și condiţiile.

Lăsând la o parte respectul pe care i-l port domnului Daum, nu cred că era momentul pentru un selecţioner străin la naţională. Daum cred că nici acum nu îi știe pe toți jucătorii români cu care lucrează. Eu cred în antrenorii români și erau foarte multe soluții. Se putea alege dintre Hagi, Reghecampf, Petrescu, Andone sau Lăcătuș. Sunt antrenori de valoare,

---a spus Iordănescu

Pe fostul selecţioner nu l-a impresionat naţionala cu Daum pe bancă. "Avem nevoie de calificarea asta", a anunţat antrenorul care a condus naţionala la Euro 2016. Cu Iordănescu pe bancă, România a terminat pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct. Albania ne-a bătut în ultimul meci cu 1-0. A fost prima victorie a albanezilor în faţa României după o pauză de 68 de ani. 

Noi ne făceam socoteala pentru 9 puncte în aceste prime trei meciuri din preliminarii. Am pierdut 4 până acum. Vom vedea la final ce va fi. Urmează 3 meciuri decisive. Consider că fotbalul din România are nevoie de două calificări consecutive la turneele finale,

----a încheiat Anghel Iordănescu

Următoarele meciuri ale României în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018: 

România - Polonia (11 noiembrie), România - Danemarca (26 martie 2017), Polonia - România (10 iunie), România - Armenia (1 septembrie), Muntenegru - România (4 septembrie), România - Kazahstan (5 octombrie), Danemarca - România (8 octombrie).

 

Foto: Sebastian Tătaru / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi