Ionuț Negoiță a capotat: vinde Dinamo și își vede de drum!

Lui Ionuț Negoiță nimic nu i-a mers bine la Dinamo. Iar play-out-ul din acest sezon a fost ultima lovitură încasată. A fost, de asemenea, picătura care a umplut paharul amarului pentru Negoiță care, potrivit Gazetei Sporturilor, s-a hotărât să vândă tot și să plece din ”Ștefan cel Mare”.

Conform sursei citate, actualul investitor al dinamoviștilor ar fi semnat deja un pre-contract cu un grup de investitori din Marea Britanie. Iar dacă lucrurile vor merge bine, Negoiță (foto: sportpictures.eu) va încasa 5 milioane de euro. 

Afacerea este condiționată de auditul financiar pe care clubul îl are de trecut în urma neînțelegerilor dintre Negoiță și unul dintre foștii finanțatori ai echipei, Nicolae Badea. Care are de primit 2 milioane de euro din partea actualului șef al lui Dinamo. În acest moment, Ionuț Negoiță are acțiunile puse sub sechestru asigurator pentru respectiva datorie. Iar britanicii au convenit cu partea română asupra unei clauze de tip "non-disclosure agreement" -  care obligă cumpărătorul și vânzătorul să nu implice o a treia parte.

Asta înseamnă că toată afacerea depinde de Badea, care se pare că are de primit o sumă mai mare de la Negoiță - undeva la 3,5 milioane de euro. În acest moment, FC Dinamo 1948 (societatea patronată de Negoiță), nu deține brandul, stema și palmaresul. Acestea aparțin ASC FC Dinamo, societate aflată în proprietatea lui Nicolae Badea și care i-a permis lui FC Dinamo 1948 să le folosească. 

În aceste condiții, Negoiță are de făcut un singur lucru - să vireze, imediat după încasarea banilor de la englezi, în contul lui Nicolae Badea (foto: romaniatv.net) suma pe care i-o datorează. La 17,5 milioane de euro se ridicau datoriile lui Dinamo înainte de intrarea echipei în insolvență.

După procesul de reorganizare, Ionuț Negoiță a achitat doar 750.000 de euro din suma totală. Datoria grupării din ”Ștefan cel Mare” este mai mare decât suma la care este evaluat actualul lot al echipei antrenate de Florin Bratu, 13,4 milioane de euro. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!