Ioniță, ”câine rău” când vine vorba de FCSB. Ar putea fi surpriza CFR-ului duminică

Eliminat în meciul cu Poli Iași după ce i-a ”umplut frigiderul” centralului Iulian Călin, Dan Petrescu va vedea din tribune derby-ul cu FCSB de la sfârșitul acestei săptămâni. Dar asta nu-l va împiedica să fie auzit pe teren de către jucătorii CFR-ului. Pentru că meciul se joacă la Cluj, ”Bursucul” va stea chiar deasupra băncii de rezerve a ardelenilor. Totuși, Iuliu Mureșan spune că absența lui Petrescu (foto: sportpictures.eu) de pe bancă se va simți.

"În mod cert contează, dar sper să nu fie decisiv. Oricum, la noi, configurația stadionului e astfel făcută încât bancă e lipită de gardul de la tribună și Dan Petrescu poate să stea chiar în apropierea băncii...Că nu spune la regulament unde să stea în tribună. Sunt sigur că echipa se va motiva mai mult din această cauză. Eu îl înțeleg pe Dan Petrescu și încerc să explic de ce s-a ajuns în situația asta. E foarte temperamental și temperamentul lui se manifestă mai ales în timpul partidei, când e tensiune foarte mare și se fac greșeli împotriva echipei noastre", a declarat Iuliu Mureșan într-o intervenție la TelekomSport. 

Ultima decizie luată de Petrescu i-a lăsat, însă, mască pe șefii echipei. Astfel, antrenorul CFR-ului l-a trecut pe ”linie moartă” pe Alex Ioniță - cel mai scump jucător român din istoria grupării din Cluj. Se pare că Ioniță nu l-a convins pe Dan Petrescu, care nu l-a folosit în meciul cu Iași. Mai mult, l-a trimis pe acesta să joace un amical cu echipa secundă a clubului împotriva celor de la Unirea Tăşnad.

Fostul golgheter al Astrei (cu 10 goluri), Alex Ioniță (foto: sportpictures.eu) a avut compania selectă în respectivul meci de pregătire - Balde, Luchin, Nouvier sau Laurențiu Rus au fost și ei pe teren în amicalul cu Tășnad. Alegerea lui Dan Petrescu în privința lui Ioniță este una surprinzătoare, în condițiile în care șefii CFR-ului au făcut tot posibilul să-l aducă la echipă. Ca să nu mai spunem că ardelenii au plătit pentru el Astrei 1 milion de euro. 

Situația actuală îl deranjează, cu siguranță, pe Alex Ioniță, dar fotbalistul a driblat frumos întrebările jurnaliștilor în momentul în care aceștia au adus vorba despre titularizarea sa în primul ”11” al lui CFR Cluj. "Aveam multă libertate la Astra, dar într-un campionat puternic din Europa nu o să-ţi dea nimeni atâta libertate. Iar la CFR am venit să mă pregătesc, să devin mai matur şi să pot face faţă afară", a spus Ioniţă (foto: sportpictures.eu) la puțin timp după sosirea la CFR Cluj.

Se pare, însă, că Petrescu intenționează să-l folosească pe Ioniță în derby-ul de duminică. Asta și pentru că este cunoscută ”răutatea” cu care joacă meciurile împotriva steliștilor și adversitatea lui pentru culorile ”roș-albastre”. De altfel, a recunoscut public asta în momentul în care a refuzat propunerea lui Gigi Becali de a se transfera la FCSB. Ioniță și-a arătat sentimentele la adresa steliștilor și pe teren - când juca la Astra, le-a făcut semne obscene fanilor lui FCSB.

"Așa am fost crescut, nu le suport trecutul celor de la Steaua. Aduceau jucători cu forța la echipă, câștigau trofee la fel, de fapt, le furau, nici nu cred că le câștigau!..Nu înțeleg cum oamenii țin cu o echipă precum Steaua dacă îi cunosc trecutul", spunea Alex Ioniță anul trecut într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. 

Miiza meciului (foto: sportpictures.eu) este una enormă în perspectiva luptei pentru titlu, având în vedere că jackpot-ul pus la bătaie poate fi decis de meciurile directe din play-off. Toate cele 3 echipe de pe podium din acest moment au intrat în play-off beneficiind de o ”rotunjire” cu 0,5 puncte, în condițiile în care toate terminaseră sezonul regulat cu punctaj impar. Asta face ca în cazul în care vor termina la egalitate de puncte la finalul play-off-ului, titlul va fi decis de meciurile directe! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi