Ion Lazarenco înfruntă moartea ca să strângă bani pentru orfanii din Moldova

Primul moldovean care a traversat înot Canalul Mânecii, Ion Lazarenco îşi continuă aventura nebună. Lazarenco, cel care acum mai puţin de o lună a dat gata şi Canalul Catalina din California, se va afla în faţa celui de-al treilea mare obiectiv. De data asta, va încerca să străbată înot Strâmtoarea Molokai, din Arhipelagul Hawaii. 42 de kilometri va avea de parcurs moldoveanul fără frică. 

O problemă foarte mare e distanţa. Din acest motiv, unii sportivi au probleme cu umerii. Un alt pericol îl reprezintă valurile mari, dar şi meduzele - unele dintre cele mai periculoase din lume. Dacă te muşcă vreuna, rişti să-ţi paralizeze anumite părţi ale corpului. Şi Soarele puternic îţi poate face rău. În combinaţia cu apa sărată, pielea se usucă şi crapă. Trebuie să te ungi tot timpul cu o cremă specială, mai ales în jurul gâtului. 

---a declarat Ion Lazarenco

În vârstă de 37 de ani, Lazarenco este stabilit din 1999 în Irlanda. Este ajutat în tentativa sa de o fundaţie a unui prieten. Din banii strânşi în urma acestor evenimente, mult apreciate de către americani, Ion Lazerenco vrea să construiască terenuri de sport pentru copiii din Moldova. El este și inițiatorul proiectului "Nistru unește Moldova’", care are drept scop modernizarea şcolilor sportive şi construirea altora în zonele defavorizate ale ţării. "Trebuie să investim în copii. Doar aşa putem vorbi în viitor despre o societate modernă şi sănătoasă", spune Lazarenco. 

În anul 2009, moldoveanul a fost eroul unui super-maraton pe râul Nistru, parcurgând o distanţă de 240 de kilometri în 8 zile. A făcut totul pentru a strânge bani pentru copiii orfani şi sportivii săraci din Republica Moldova. 

 

Foto: timpul.md

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!