Invata sa scapi de impozit la castiguri mai mari

Sfaturile din acest articol vor părea destul de banale pentru cei mai mulți cititori, dar realitatea este că unii pariori le neglijează ajungând să plătească aiurea taxe de câteva mii de lei pe care le-ar fi putut evita fără nici cea mai mică problemă.
 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Ce impozite ai de plătit

  2. Cum să eviți taxe inutile la agenții stradale?

  3. Cum să eviți taxe inutile la case de pariuri online?

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!

 

1. CE IMPOZITE AI DE PLĂTIT

Indiferent că pariezi online, la case de pariuri pe internet, sau offline, la agenții de pariuri stradale, există 3 praguri de impozitare:

  • până la 66.750 RON - 1% din suma câștigată / retrasă
  • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
  • peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

În cazul pariurilor stradale, impozitul se oprește la sursă, ceea ce înseamnă că tu îl plătești automat atunci când încasezi banii de pe urma unui bilet câștigător. Altfel spus, impozitul se plătește individual pentru fiecare bilet în parte.  

În cazul pariurilor online, Impozitul se declară și se plătește o dată pe an la ANAF. De data aceasta el se calculează pentru fiecare retragere individuală în parte. Reține cele două idei boldate, deoarece pe ele ne vom axa mai departe.  


2. CUM SĂ EVIȚI TAXE INUTILE LA AGENȚII STRADALE?

Este foarte simplu – împarți miza în mai multe părți astfel încât pe nici un bilet să nu ai un câștig mai mare de 66.750RON. Dacă de exemplu vrei să pariezi 10RON pe un bilet de cotă 10,000 (deși clar nu recomandăm, vezi aici de ce), atunci mai bine pui 2 bilete identice pe 5RON fiecare. Astfel vei avea pe fiecare un câștig potențial de 50,000RON și vei plăti un impozit total de 1,000RON. În cazul unui câștig de 100,000RON pe un singur bilet, atunci impozitul va fi de 5,987.34RON!

Probabil în acest moment zici ”uite de ce articol tâmpit am dat, uite ce banalități mă învață ei”. Corect, dar spune-i asta și ACESTUI PARIOR care a câștigat 150,000RON la Stanleybet cu 100RON investiți, dar a trebuit să lase 15,000RON impozit pentru că nu a împărțit miza în mai multe părți! Sau spune-i ACESTUI PARIOR care a pariat la Superbet 6RON pe un bilet care ar fi trebuit să îi aducă un câștig de 171,478RON. Dar pentru că acolo câștigul maxim pe bilet este de 150,000RON, pariorul a pierdut din start 21,478RON, la care s-au adăugat încă vreo 14,000RON din cauza impozitelor. Deci un total de vreo 35,500RON duși pe Apa Sâmbetei (își cumpăra o mașină bunicică cu banii aceia) doar pentru că nu a împărțit miza în mai multe părți.

Iar în situația celor 2 s-au aflat de-a lungul timpului mulți alți pariori. Acum înțelegi de ce explic aceste lucruri? Par elementare, dar unii pur și simplu nu le iau în considerare. Argumentul lor de cele mai multe ori este ”nu mă așteptam să câștig”. Păi și atunci de ce ai mai jucat? Sigur, sunt de acord, șansele să iasă un bilet ca cele prezentate sunt infime. Poate că din 100,000 de bilete jucate de acest gen ies 1-2. Dar din moment ce ignori sfaturile de a nu mai juca cote astronomice, măcar împarte miza în mai multe părți în eventualitatea că vei da lovitura vieții, că oricum nu te încurcă cu nimic. Nu de alta, dar dacă prin absurd chiar ești unul din puținii care iau un astfel de bilet, măcar profită la maxim de pe urma lui, că nici că mai prinzi vreunul similar vreodată (doar să fi mâncat prea mult …. știi tu ce).

 

3. CUM SĂ EVIȚI TAXE INUTILE LA CASE DE PARIURI ONLINE?

În ceea ce privește pariurile online, reține: impozitul se calculează pentru fiecare retragere în parte, nu pentru fiecare bilet câștigător. Deci chiar de câștigi 100,000RON sau 200,000RON pe un singur bilet nu este o problemă, atâta timp cât scoți banii în mai multe tranșe și nici una din ele nu depășește 66,750RON.

O altă recomandare este să nu efectuezi retrageri în neștire. Am auzit de pariori care efectuau chiar și 50 - 100 de retrageri într-un an! Problema este că mulți din ei retrăgeau doar ca să aibă ce să depună  la loc Că efectuezi 50 de retrageri de 1,000RON în loc de una de 50,000RON nu este în sine o problemă, taxele fiind tot acelea. Dar dacă retragi 1,000RON acum, plătești la ei impozit de 10RON + alte eventuale taxe percepute de agenție / bancă, doar ca să îi depui la loc, nu văd logica. Poate că la finalul anului tu faci un profit de 5,000RON, dar plătești taxe pentru 50,000RON pentru că ai tot rulat bani și ai tot retras fără rost. Nu mai zic că atunci când vei avea de completat declarația D200 la ANAF, vei avea de scris nu glumă.

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive

Acest sfat îl recomand și celor care depun 40RON și ajung să retragă 50RON (pentru că am văzut și astfel de cazuri). Apoi ei ne întreabă dacă trebuie să plătească impozit la ANAF – DA TREBUIE, 50 de bani ce-i drept, dar trebuie. Părerea mea este că dacă depui online, atunci și joacă-te până câștigi o sumă decentă care să merite retrasă. Dar vă zic eu ce se întâmplă, sunt persoane (că nu pot să îi numesc pariori) care depun doar pentru a lua bonusul de bun venit, efectuează un rulaj minim, și imediat ce au deblocat bonusul ei solicită o retragere. Și apoi tot ei sunt cei care se plâng că de ce au fost limitați, de ce are agenția ceva cu ei și așa mai departe, dar deja aceasta este altă poveste.

Oricum cred că ai înțeles ideea. Informațiile prezentate în acest articol sunt banale, dar mulți le ignoră! Bagă-le la cap că altfel te trezești că ai de plătit impozite de mii de lei din neștiință, sau mai grav, din prostie. Ar fi mai trebuit să adaug un sfat - dacă joci cu regularitate, atunci evită pariurile offline pentru că ai de plătit o taxă suplimentară de 5%  la fiecare bilet plasat. Dar hai că nu vom aprofunda acest subiect, că am tot discutat despre el.


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi