Înoată ore în şir printre rechini. Aşa strânge un moldovean bani ca să construiască terenuri de sport!

Ion Lazarenco îl cheamă pe moldoveanul din Brăviceni, Raionul Orhei, care şi-a propus să construiască mai multe terenuri de sport în Moldova. Îşi riscă viaţa pentru asta - traversează înot cele mai importante strâmtori ale lumii! Ultima sa aventură s-a petrecut peste Ocean, unde a traversat înot cei 33 de kilometri ai Canalului Catalina, din California. Moldoveanul fără frică nu are de gând să se oprească aici, însă. Pe 1 octombrie şi-a propus să dea gata şi Canalul Molokai, din Hawaii, unde va avea de parcurs 42 de kilometri înot.

După două ore au apărut şi delfinii. I-am simţit pe sub apă şi chiar i-am văzut, pentru că am ochelari de noapte. Dar a fost şi ceva mai mare ca delfinii! Nici nu vreau să mă gândesc ce a fost acolo. Am început să văd corpul, dar nu se termina. Am încercat să mă uit pe dealuri, numai să nu văd ce e sub apă. Nu fac asta pentru trofee. Eu fac acest lucru pentru ca lumea să înţeleagă mesajul meu şi să doneze câţiva lei pentru a schimba ceva, pentru a face un teren de joacă pentru copii,

---a declarat Lazarenco

Lazarenco nu e singur în aventura vieţii sale - este susţinut financiar de fundaţia unui prieten de-al său, Vladimir Plahotniuc, deputat în Parlamentul Moldovei. Sportivul moldovean în vârstă de 38 de ani, stabilit în Irlanda, și-a propus să traverseze înot cele șapte mari strâmtori ale globului. Până acum a "bifat" Canalul Mânecii, coasta Gibraltarului și Canalul de Nord. Peste 80 de kilometri va parcurge înot într-o lună Lazarenco. 

Temerarul din Moldova a uimit lumea pentru prima dată în urmă cu trei ani, când a înotat 26 de kilometri într-un maraton pe râul Nistru.

Cele mai bune gânduri îmi vin când sunt cu capul în apă. Când faci sport ai o viaţă mai sănătoasă, arăţi mai bine, de aceea vreau să le ofer copiilor din Moldova o perspectivă. Trebuie să investim în ei, să le dăm posibilităţi de dezvoltare. Dacă nu le dai nimic, nu vor creşte aşa cum ar trebui. Guvernanţii nu vor face nimic pentru noi, schimbarea trebuie să vină de la noi.

Societatea noastră e concentrată pe avere şi mai puţin pe valori cu adevărat importante. Tindem să avem cât mai multe lucruri materiale, însă bogăţia e în suflet nu în conturi bancare! Trebuie să schimbăm mentalitatea noastră, începând de la ce mâncăm,

---mai spune moldoveanul

La micul dejun, Lazarenco mănâncă două felii de pâine toast cu miere. Nu consumă carne de porc, ci doar pui, curcan şi foarte mult peşte. Pastele, fructele şi legumele nu lipsesc nici ele din alimentaţia moldoveanului. 

Şi Romănia se laudă cu un super-sportiv. Avram Iancu îl cheamă pe bibliotecarul de 40 de ani din Petroşani care a intrat în Cartea Recordurilor la începutul acestei luni după ce a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii, fără vreun costum special. Şi românul nostru a făcut asta pentru o cauză nobilă - şi-a dorit să fie un exemplu în campania de strângere de fonduri pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi, "Cuminţenia Pământului". 

17 ore şi 56 de minute a durat cursa nebună la capătul căreia Avram Iancu a intrat în Cartea Recordurilor. 26 de kilometri a parcurs înot românul. Cu o zi înainte ca acesta să ia startul, un britanic a făcut infarct cu doar câteva sute de metri înainte să atingă malul francez şi nu a mai putut fi salvat. 

 

Foto: allfun.md

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi