"Înghesuit" de fiscul spaniol, clubul Getafe a plătit datoria cu tablouri de Picasso şi Rubens!

Datoriile neachitate i-au ajuns din urmă pe şefii lui Getafe. Disperaţi că nimeni nu a vrut să-i împrumute pentru a-şi onora obligaţiile către fiscul spaniol, aceştia au apelat la colecţia secretă de tablouri! Astfel că pentru a stinge datoria de 18,1 milioane de euro, clubul Getafe a renunţat la nu mai puţin de 6 tablouri celebre semnate de Picasso, Rubens, Van Dyck, Brueghel şi Van Huysum. Cel mai scump a fost un tablou al lui Picasso, "Matador", evaluat la 5 milioane de euro.

"Portretul unui bărbat în armură" (Rubens), "Toamna sau masacrul" (Jan Brueghel) și "Madonna și Pruncul cu Sfânta Ana" (Van Dyck) au fost alte picturi celebre oferite de Getafe în schimbul datoriei. Clubul se afla în pericol să fie retrogradat din cauza datoriilor vechi de 3 ani. Picturile au aparţinut unui om de afaceri catalan, Buenaventura Durall Rafols, care le-a vândut acum câţiva ani grupului de investitori de la Getafe, echipa românului Paul Anton. 

Deși inițial respinsese oferta pentru plata datoriei din 2013, fiscul spaniol a acceptat până la urmă propunerea preşedintelui clubului Getafe, Angel Torres. 

Nu aveam lichidități, băncile nu ne împrumutau, iar Liga ne amenința cu retrogradarea. Toți procedează așa, iar noi a trebuit să luăm rapid o decizie. Aşa că am apelat la colecţia noastră de tablouri. Ăsta a fost preţul calculat de noi pentru aceste tablouri, dar Trezoreria le-a evaluat puţin mai jos,

---a declarat Torres

"Matador" - Pablo Picasso 1970 (foto: wikiart.org)

Getafe a trebuit să mai plătească cash 1 milion de euro pentru ca datoria către stat să fie stinsă. Plata în natură a dispărut odată cu criza în Spania, dar fiscul face excepţii în cazul unor opere de artă excepţionale, cu valoare istorică. Iar propunerea celor de la Getafe s-a încadrat în aceste cerinţe. 

Nu înţeleg comentariile care se fac vis a vis de această acţiune a noastră. Au fost înaintea noastră societăţi mult mai mari care au apelat la această metodă pentru a-şi plăti datoriile. Şi atunci a fost vorba de Picasso sau Goya,

---a mai sus preşedintele lui Getafe

Getafe este al doilea club spaniol care îşi plăteşte datoriile către stat cu tablouri de mare valoare. Anul trecut, Sporting Gijon a oferit în schimbul unei datorii de 2,3 milioane de euro tablouri, dar şi alte opere de artă. 

 

Foto: marca.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi