Industria online din Danemarca merge ca pe roate: 54% din mizele totale în trimestrul trei

Piața de jocuri de noroc reglementată din Danemarca a obținut venituri record în al treilea trimestru din 2017. Și asta datorită activității online, care a reprezentat mai mult de jumătate din totalul pariurilor sportive din țară. La sfârșitul săptămânii trecute, agenția de reglementare Spillemyndigheden a dat publicității nota oficială privind performanța pieței reglementate a jocurilor de noroc pentru lunile iulie, august și septembrie. Astfel, veniturile totale provenite atât din surse online, cât și din surse ofline, au ajuns la 1,497 miliarde DKK (2 miliarde dolari) - cu 2,4% mai mult față de trimestrul doi din 2017.

Veniturile din pariurile sportive (foto: calvinayre.com) totale au crescut cu 9% față de anul precedent, ajungând la 577 milioane DKK (775 milioane dolari), în pofida faptului că mizele au scăzut cu 4,6% până la cel mai mic nivel din trimestrul patru al anului 2015. Pariurile din magazine au reprezentat doar 33,4% din veniturile din pariuri, (16,1%), semnificativ mai puțin decât ”canalele” mobile (50,5%). Platformele mobile au cunoscut o creștere în ceea ce privește cifrele de pariuri, reprezentând 54% din toate mizele. Pariurile pe platforme online au reprezentat o cotă de 21,5%, restul de 23,7% fiind plasate la agențiile stradale. 

Vezi lista caselor de pariuri online cu cea mai bună ofertă sportivă!

Volumul tranzacțiilor online a crescut constant până în 2017, reprezentând 27,6% din tranzacțiile din septembrie. Cel mai mare venit al cazinourilor online din Danemarca (inclusiv poker) a totalizat 456 milioane DKK (612 milioane dolari), în creștere cu aproape o cincime față de anul precedent, darmai mic decât recordul de 458 milioane DKK (615 milioane dolari) în trimestrul doi al anului. Sloturile au reprezentat două treimi din veniturile din cazinourile online, urmate de ruletă (15%) și blackjack (12%).

Veniturile din pokerul online (foto: calvinayre.com) au însumat doar 31,7 milioane DKK (42,5 milioane dolari), în scădere cu 6,4% față de anul precedent  - reprezentând cel de-al patrulea trimestru consecutiv de scăderi. Începând cu 2014, piața reglementată de poker online din Danemarca a scăzut cu aproape o treime, iar cifra finală a veniturilor din 2017 este în scădere cu peste 12% față de 2016.

Piața de cazinouri a raportat venituri de 95 milioane DKK (127,6 milioane dolari), cifră practic neschimbată de la an la an. Sloturile din afara cazinourilor au bifat venituri totale de 369 milioane DKK (495,6 milioane dolari), o îmbunătățire față de anul precedent.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi