Industria eSports, zguduită de un nou scandal de blat la pariuri!

Platformele de pariuri Esports X-Bet și UltraPlay au retras sponsorizările pentru ProDotaCup. S-a întâmplat după ultima dispută, când s-au înregistrat pariuri dubioase pe meciuri. Analiștii de date de la ESports, NewZoo, sunt optimiști însă în ceea ce privește industria eSports (foto: godhatesgeeks.com) și preconizează că până în anul 2020 aceasta va ajunge la o valoare de 2,4 miliarde de dolari. 

Specialiștii în eSports au întocmit și o listă cu factorii de succes ai afacerii: 

1. Succesul ligilor locale și abordarea francizei
2. Implementarea reglementărilor în vigoare
3. Implementarea de noi formate de joc 
4. Încurajarea vânzărilor de conținut
5. Profitabilitatea echipei
6. Convergența industriei care implică societățile tradiționale de media, divertisment, telecom și sport

X-Bet este o companie de pariuri sportive care utilizează platforma UltraPlay. Din iunie 2017, au sponsorizat ProDotaCup. Dar cele două părți au anunțat încetarea afacerii lor din cauza neregulilor de pariere și a mai multor meciuri suspecte de blat. Ultima picătură care a umplut paharul a fost un meci între Sqreen's Squad și Nemiga Gaming, în timpul preliminariilor ProDotaCup Europe # 25. (foto: calvinayre.com)

Rapoartele susțin că rata de câștig în ultimele trei luni a pariurilor pe această competiție a fost de 100%! Iar oficialii X-Bet au trimis datele la Comisiile de Integritate Esports (ESIC), care în urma unei anchete a dat verdictul de meciuri aranjate la pariuri. Russ Stevens, un purtător de cuvânt al X-Bet, a declarat pentru ESports Insider că aranjarea meciurilor periclitează relația dintre echipe și fanii eSports, dar și imaginea competiției în ansamblu în fața comunității fanilor din întreaga lume.  

UltraPlay a fost de acord cu șeful ESports, Peter Ivanov, și a declarat: "Până acum credeam că aranjarea meciurilor la pariuri afectează organizațiile implicate atât din punct de vedere financiar, cât și a reputației. Dar aceste lucruri afectează grav întregul sistem de pariuri eSports”.  

Ian Smith, comisarul ESIC, a anunțat că așteaptă o conlucrare intensă cu cei de la UltraPlay (foto: linkedin.com) pentru depistarea și stoparea aranjamentelor. De asemenea, a transmis tuturor organizatorilor de astfel de turnee să-l contacteze la orice oră în momentul în care simt că ceva este în neregulă cu o dispută. Informațiile vor fi prelucrate în timp record, iar cei găsiți vinovați vor fi interziși de la toate competițiile Dota2. Atât X-Bet, cât și UltraPlay au confirmat că acesta este cea mai recentă problemă dintr-un șir de partide suspectate că au fost aranjate de mafia pariurilor. Cel puțin trei cazuri dovedite au fost înregistrate începând din iunie 2017. 

Pariază și tu la această casă de pariuri online pe cele mai tari evenimente din eSports!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!