Industria de jocuri de noroc din Marea Britanie este pe o pantă ascendentă!

În România am aflat zilele trecute că Winmasters a plătit 500.000 de euro pentru a lua licenţa provizorie pentru jocuri de noroc la distanţă. Pe lângă ea mai sunt în acest moment două case de pariuri online licenţiate şi alte firme de gambling offline. Va fi interesant de văzut ce sumă va încasa statul român în acest an fiscal de pe urma jocurilor de noroc.

Pariază online la Winmasters şi te vei bucura de un bonus de până la 200 RON!

555337afed.jpg

În Marea Britanie, de exemplu, UKGC (organizaţia similară ONJN-ului de la noi) a anunţat că în anul fiscal precedent s-a colectat din industria de jocuri de noroc nu mai puţin de 7.1 miliarde de lire sterline. Asta în condiţiile în care totalul nu include şi câştigurile de la Loteria Naţională.

Creşterea este una semnificativă faţă de perioada aprilie 2013 - martie 2014, mai exact de 327 milioane de lire sterline (5%).

La fel ca şi în România şi în Marea Britanie cel mai popular joc de noroc este reprezentat de pariurile sportive. 47% din yield-ul de 7,1 miliarde de lire sterline au venit din acestea, iar următoarele pe listă au fost pariurile sportive online cu o pondere de 19%. Cazino-urile online au adus şi ele 16% din suma, celelalte tipuri de gambling nedepâşind 9%.

Că jocurile de noroc, chiar şi cele offline, sunt o adevărată industrie în Regatul Unit ne dăm seama şi din numărul de aproape 9.000 de magazine de pariuri (8,958 mai exact), în care lucrează un total de 50.359 de persoane.

William Hill cu 2309 de magazine şi Ladbrokes cu 2.205 magazine deţin cel mai mare număr de agenţii din U.K. Astfel putem deduce de ce ambele au ales ca, cel puţin pentru moment, să nu investească în piaţa din România. În condiţiile în care au venituri semnificative pe piaţa internă, dar cu siguranţă şi în multe ţări importante, în mediul online, ambii bookmakeri au ales să nu se mai complice într-o piaţă care, probabil, nu le-ar fi adus câştiguri substanţiale.

Statisticile celor de la UKGC continuă să ne surprindă prin exactitatea datelor furnizate. Astfel aflăm că din total de 1.19 miliarde de euro generate din pariurile sportive online nu mai puţin de 56% au fost obţinute în urma pariurilor plasate pe rezultatele meciurilor de fotbal.

De asemenea, mai aflăm că cel mai profitabil joc pentru instituţiile britanice este American Roulette, care a adus încasări de 366.460.000 lire sterline, urmat de Punto Banco (un joc de baccarat) care a adus la bugetul britanicilor 220.580.000 lire sterline, ultimul în Top 3 fiind blackjack-ul (203.15 milioane de lire sterline).

Sperăm să avem astfel de statistici detaliate şi din partea O.N.J.N. în anul 2016. 

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi