Incredibil! Cum a făcut Evander Holyfield primii 20 de milioane de dolari

Fără îndoială, Evander Holyfield este unul dintre cei mai de succes boxeri din toate timpurile. El și-a trecut în cont 44 de victorii și nu mai puțin de 29 de knockout-uri în cele 57 de lupte în care a boxat în carieră. De asemenea, Holyfield a luat parte la una dintre cele mai ciudate lupte văzute vreodată în box - celebrul meci în care ”canibalul” Mike Tyson l-a mușcat de ureche (foto: boxing.com)

A curs multă cerneală, atunci, în presa din întreaga lume legat de acest meci nemaivăzut prin prisma a ceea ce s-a întâmplat în ring. Dar puțini știu cum a făcut Evander Holyfield primii 20 de milioane de dolari. Iar povestea este una incredibilă. În 1990, Holyfield se antrena într-o sală din orașul natal, Atlanta, în perspectiva luptei pentru titlul mondial cu Buster Douglas. Atunci și-a făcut timp să viziteze și un club unde micii boxeri visau să-i calce pe urme. I-a luat în brațe pe copii, iar un paparazzi - aflat pe urmele lui, l-a fotografiat. La schimb, Holyfield i-a oferit un bilet acestuia la meciul în care urma să boxeze.

Holyfield l-a făcut KO pe Douglas în a treia rundă și a câștigat titlul mondial. Imediat după ce Douglas a fost trimis în lumea viselor, fotograful cu pricina a alergat către câștigător și l-a întrebat dacă ar putea folosi poza făcută lui Holyfield în sala de box, alături de copii. A fost momentul în care legenda americanilor din box i-a spus jurnalistului că poate folosi respectiva poză gratuit, spunându-i în același timp că cei 8 milioane de dolari tocmai câștigați în acea luptă îi sunt suficienți..

Ulterior, fotografia cu Holyfield (foto: twitter) și copiii a ajuns pe un panou publicitar al celor de la Pepsi. A doua zi, directorul executiv de la Coca-Cola l-a sunat personal pe fostul mare campion din box și a aranjat o întâlnire cu el în care l-a întrebat pe Holyfield câți bani i-au dat cei de la Pepsi să le cedeze fotografia. Iar acesta a fost șocat atunci când a aflat că nu a costat nimic...Holyfield a explicat toată situația, neștiind că fotografia va fi folosită pentru o reclamă Pepsi. 

În secunda imediat următoare, interlocutorul său i-a făcut o propunere șoc: "Pentru că ești atât de cinstit, știi ce-o să fac?...Îți dau 2 milioane de dolari pentru a obține acea imagine!”, i-a spus directorul companiei cu care se întâlnise, potrivit fostului campion mondial. Iar odată ce Holyfield i-a făcut pe cei de la Pepsi să renunțe la imaginea cu el, Coca-Cola i-a pus pe masă un contract de 2 milioane anual, timp de 10 ani!

”Ediția” Evander Holyfield e la mare preț și acum. 6 sticle ediție limitată ”Holyfield” aveau, anul trecut, pe site-urile de peste Ocean un preț de pornire de 100 de dolari. 

Câteodată chiar e bine să fii fotogenic, nu-i așa?...

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!