Încă o lovitură pentru Becali: Guvernul scoate la licitaţie marca "Steaua"

În plin "război" cu Armata, Gigi Becali a primit o lovitură neaşteptată. Guvernul României a decis să scoată la licitaţie marca "Steaua"! Decizia a venit după ce timp de 9 luni un expert evaluator mandatat de către Ministerul Apărării Naţionale a stabilit că aceasta valorează 57,3 milioane de euro. Conform celor de la profit.ro, preţul de pornire este de 3,69 milioane de euro pe an. 

Se abilitează Ministerul Apărării Naţionale, prin Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, să transmită prin licenţă dreptul de folosinţă asupra mărcii STEAUA BUCUREŞTI, pentru clasa de produse şi servicii nr. 41 din certificatul de marcă emis de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, respectiv pentru activitatea de fotbal, prin licitaţie publică, potrivit Regulamentului de organizare şi desfăşurare a licitaţiei,

---se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern, supus dezbaterii publice 

La sfârşitul anului 2014, Clubul Sportiv Steaua a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sentinţă definitivă, care stabilea că marca "Steaua" aparţine clubului Armatei şi nu grupării lui Gigi Becali. Guvernul a făcut până la urmă ceea ce-şi dorea patronul Stelei în urmă cu un an.

O marcă, pentru a costa bani, trebuia să producă. Dacă ei spun că marca Steaua costă bani, să o scoată la vânzare, la licitaţie, să vedem câţi bani iau pe ea! Să vedem, dă cineva vreo 10.000 de euro pe ea? Nu dă nimeni nimic!,

---declara Gigi Becali în 2015

Decizia Guvernului vine la doar o zi după ce Armata l-a dat în judecată pe Becali pentru că acesta nu a plătit aproape 37 de milioane de euro pentru că a folosit ilegal "marca" Steaua timp de 10 ani. Acţiunea a fost depusă la Tribunalul Bucureşti. Două luni a avut la dispoziţie patronul Stelei să plătească banii. 

Mă mâhnesc că în ţară mea există asemenea oameni nebuni, cu minte mică. Eu n-am adus nicio pagubă, deci este o acţiune care este imposibilă. Şi eu pot să spun despre cineva că mi-a adus o pagubă de un miliard de euro, îl dau în judecată şi gata. Cam aşa e o nebunie d-asta,

---a spus Becali

În somaţia trimisă prin executor judecătoresc în luna iulie, CSA Steaua acorda FCSB un termen de 30 de zile pentru a se conforma. Armata cerea ca gruparea lui Becali să renunţe la a mai folosi numele Steaua şi să plătească 36,8 milioane de euro despăgubiri – sumă stabilită de un evaluator. Termenul a expirat pe 14 august, iar la încă o lună distanţă CSA Steaua a pornit acţiunea în instanţă. Becali a pierdut prima luptă cu Armata şi instanţa l-a obligat să schimbe sigla.

Conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, nefolosirea efectivă a unei mărci pentru o perioadă neîntreruptă de 5 ani conferă dreptul oricărei persoane interesate să solicite instanței decăderea titularului din drepturile conferite de marcă. Din acest motiv, Guvernul se grăbește acum să transfere dreptul asupra mărcii „Steaua” prin licitație. Şansele ca cineva să plătească un asemenea preţ sunt însă minime, în condiţiile în care investiţiile în fotbal din ultimii ani au fost aproape inexistente.

 

Foto: Andrei Luca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi