În timp ce SUA schimbă legile pentru pariuri sportive, guvernul canadian nu ia nici o măsură

Foarte multe țări din întreaga lume au reglementat în ultimii ani legile interne pentru pariuri sportive și alte tipuri de gambling, și chiar și România a făcut acest pas în partea a doua a anului 2015 prin intermediul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Dar sunt țări mult mai evoluate care nu au luat nici o măsură în acest sens, cele mai bune exemple fiind SUA și Canada.

pariuri-canada.jpg

În acest moment Nevada este singurul stat al Statelor Unite ale Americii unde toate tipurile de pariuri sportive sunt legale fără restricții, ceea ce nu este neapărat o surpriză fiindcă din acest stat face parte și Las Vegas. În Delaware și Montana pariurile sportive sunt legale într-o anumită măsură, dar serviciile oferite sunt limitate, și se poate paria doar la loteriile din statele respective. În ceea ce privește Canada, există și acolo câteva loterii care oferă posibilitatea de a paria, dar cotele sunt foarte mici, plus că se pot plasa doar pariuri în acumulator. Oferta sportivă este și ea foarte modestă.

Desigur, asta nu oprește pariorii din SUA și Canada să parieze pe site-uri ilegale. Agențiile de pariuri online din afara acestor țări nu au teoretic voie să ofere pariuri online americanilor și canadienilor, dar autoritățile nu au cum să le oprească; ele pot cel mult să blocheze site-urile respective și să interzică pariorilor să efectueze depuneri utilizând conturi bancare. Dar chiar și un site blocat poate fi accesat cu ajutorul unui proxy, plus că cei care vor să joace la pariuri nu au nevoie neapărat de un cont bancar pentru a o face, ei putând folosi portofele electronice pentru depuneri și retrageri. De aceea autoritățile nu au cum să oprească acest fenomen al pariurilor ilegale. Aici încep să apară diferențe între modul în care gândesc guvernele din cele două țări nord-americane.

În SUA se estimează că anual sunt pariați ilegal peste 400 de miliarde de dolari, iar autoritățile au început să înțeleagă că ar putea câștiga foarte mulți bani dacă ar reglementa legea pariurilor. De aceea se pare că în viitorul apropiat Congresul din SUA va adopta un cadru de legi prin care fiecare stat va putea legaliza pariurile sportive. De partea cealaltă, chiar dacă și canadienii pariază anual peste 4 miliarde de dolari la case de pariuri online ilegale, nu există semne că se vor schimba legile pariurilor sportive în viitorul apropiat. Un articol complet despre acest subiect poate fi găsit pe site-ul celor de la Canadian News Sports Entertainment

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi