În Republica Moldova statul va deține monopolul pe piața jocurilor de noroc, exceptând cazinourile

monopol-stat.png 

Conform adevărul.ro în Republica Moldova jocurile de noroc vor deveni monopol de stat, iar cei care dețin licențe în aceste domenii le vor pierde. În această categorie intră toți operatorii de gambling, indiferent că este vorba de pariuri sportive, loterii, aparate de păcănele etc. 

Singura excepție o reprezintă cazinourile care vor rămâne în continuare afaceri private, dar și în cazul lor legile în vigoare vor deveni mult mai aspre. Va fi obligatorie înregistrarea online a fiecărui jucător, vârsta minimă pentru a putea participa la jocuri de noroc va crește de la 18 la 21 de ani (conform ziarulnational.md ar fi vorba chiar de 25 de ani), cazinourile nu vor avea voie să fie situate în preajma școlilor, iar lista poate conitnua. 

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu, unul dintre autorii proiectului de lege, a declarat pentru Adevărul:

Ministerul Finanțelor va fi instituția împuternicită, prin intermediul Loteriei de Stat, să reglementeze jocurile de noroc. Vor fi condiții foarte dure de activitate în acest domeniu, inclusiv se vor majora taxele pentru cei care vor să activeze în acest domeniu. Până acum au fost eliberate 68 de licențe, dar deținătorii lor le vor pierde. Bugetul de stat adună circa 9 milioane de lei din licențele eliberate, dar este o mare evaziune fiscală iar acest viciu afectează multe vieți și familii. O schimbare este mai mult decât necesară.

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!