În maxim o oră ai scăpat de Declarația 200! Reportaj la ghișeul ANAF

Am auzit mulți pariori care se tem efectiv de depunerea Declarației 200, e așa, ca o sperietoare. Sunt unii care nu joacă online și merg la agențiile stradale doar pentru că se tem de această declarație, le e groază să meargă la Fisc. Mai aveți timp să o depuneți pe cea pentru 2016 până pe 25 mai!

M-am trezit și eu cu un mesaj de la Betano, retrăsesem fabuloasa sumă de 290 de lei anul trecut, pentru care voi plăti 2 lei și 90 de bani impozit, așa că am fost nevoit să merg la ANAF pentru a depune declarația.

Recunosc, îmi era incomod și am tot amânat-o, dar mi-am făcut curaj și am fost săptămâna trecută la Sediul ANAF, sector 6, pe Popa Tatu.

Nu era chiar lume multă, nu am găsit cozi la ghișee, se aștepta undeva în jurul meselor din centrul incintei, pentru că se implementase noul sistem (foto jos), cu bonuri de ordine. Mi-am luat bon, apăsați acolo la persoane fizice, am primit D072 (vezi în imaginea de sus), rândul era pe la D046, deci mai aveam de așteptat.

Am căutat o declarație 200 în interior, nu am găsit, știu că altădată mai lăsau formulare pe acolo, așa că am ieșit, am cumpărat două, pentru că trebuie completat în dublu exemplar, pe care am dat un leu (50 de bani fiecare).

Mi-au prins bine explicațiile de pe Pariurix!

M-am întors imediat și, cum locurile de la mesele unde puteai completa formularele erau ocupate (foto), m-am așezat pe locul portarului, chiar la intrare. Când a venit omul de-afară, s-a uitat cam ciudat, eu îmi deschisesem laptopul, ca să pot completa după modelul de pe Pariurix, deci eram ca acasă, dar m-a lăsat să stau acolo până ce termin.

În timp ce îmi făceam treaba, au venit câțiva contribuabili la mine, au crezut că sunt chiar portarul, probabil că am moacă, și m-au întrebat diverse chestii, dar mi-am cerut scuze, le-am spus că nu sunt cine cred ei și că nu le pot fi de folos.

Exemplele de pe Pariurix m-au ajutat mult, chiar vă indic să vă uitați pe ele, totul e clar, am văzut unde trebuie să bifez, ce trebuie să scriu acolo unde nu eram sigur.

Completarea declarațiilor mi-a luat vreo 10 minute, dar cu tot cu scos bon de ordine, ieșit, cumpărat formulare, întors - s-au făcut vreo 20, hai să zic 25 de minute. M-am dus din nou la ghișee, dar nu am avut norocul să îmi vină rândul imediat, se ajunsese pe la D059, așa că am mai sta vreo 20 de minute.

Doamna de la ghișeu, exemplară!

Când mi-a venit rândul, i-am dat doamnei de la ghișeu declarațiile completate și am întrebar-o ce trebuia să fac dacă aș fi retras de la mai multe case de pariuri. Mi-a spus cu amabilitate - serios, chiar am prins o doamnă foarte ok, eu mă așteptam la obișnuitele mutre acre -, că trebuia să completez câte o declarație pentru fiecare agenție în parte și să notez pe pagina verso a Declarației 200 anexele pe care le-am adăugat.

Am întrebat și ce era de făcut dacă aveam mai multe retrageri de la aceeași casă de pariuri și mi-a spus că ele se puteau aduna. Acuma, Marius Cădar vă explică și mai bine în articolul de pe Pariurix ce trebuie să faceți, dar eu am fost mulțumit de doamna de la ghișeu, mai ales că am rezolvat totul în trei minute!

M-am uitat la ceas, trecuseră 55 de minute de când am intrat în sediul ANAF, deci trebuie să pierzi cam o oră, plus drumul dus-întors.

Ca să scăpăm de această scurtă corvoadă anuală, noi așteptăm încă impozitarea la sursă a retragerilor de la agențiile online, care depinde doar de Ministerul Finațelor, așa cum ne spunea de curând, într-un interviu pe Pariurix, noul șef ONJN, Dan Iliovici.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi