În maxim 90 de zile vom putea paria online la agenţii licenţiate!

Ieri a fost publicat în Monitorul Ofiicial decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2014. Este vorba despre acea ordonanţă care ne interesează pe noi, cei care jucăm la jocuri de noroc online.

598291-online-betting.jpg

În cele ce urmează vă voi prezenta principalele lucruri, din punctul nostru de vedere, existente în acest decret:
- instrumentele de plată pentru jocurile de noroc online trebuie să fie operate prin intermediul unui procesator de plăţi licenţiat la O.N.J.N.. Organizatorul de jocuri de noroc online licenţiat în România va depozita fondurile jucătorilor doar în conturi bancare deschise la bănci de pe teritoriul naţional român
- va fi înfiinţaţ un fond la dispoziţia O.N.J.N., denumit Fondul de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc, la care organizatorii de jocuri de noroc la distanţă licenţiaţi vor trebui să plătească o taxă anuală de 5.000 de euro, iar persoanele juridice implicate direct în domeniul jocurilor de noroc tradiţionale şi la distanţă licenţiate din clasa II vor trebui să plătească anual 1.000 de euro.
- furnizorii de servicii de internet, de servicii de telefonie etc sunt obligaţi să restricţioneze accesul către site-uri de jocuri de noroc neautorizate în România

Operatorii de jocuri de noroc la distanţă trebuie să facă dovada îndeplinii următoarelor condiţii:

  • deţin un cont bancar pentru depozitarea fondurilor jucătorilor deschis la o bancă din România
  • sistemul informatic central al organizatorului are un sistem de înregistrare şi de identificare a participanţilor, precum şi un sistem pentru păstrarea şi transmiterea în timp real către un server în oglindă şi pune gratuit la dispoziţia ONJN sesiunile de jocuri de noroc simultane, a fiecărei taxe de participare plasate de fiecare jucător, precum şi câştigul plătit fiecărui jucător 
  • software-ul utilizat pentru desfăşurarea jocurilor de noroc la distanţă precum şi orice nouă versiune de software utilizată au fost aprobate în prealabil de către ONJN pe baza testelor efectuate de către un laborator licenţiat
  • să aibă un reprezentant autorizat al societăţii dacă aceasta este înregistrată într-un alt stat

Mai sunt şi multe alte condiţii mai puţin importante pentru noi.

Site-urile de jocuri de noroc la distanţă care n-au achitat taxele de licenţă şi de autorizare, precum şi alte sume datorate vor fi introduse pe o "listă neagră" a site-urilor de jocuri de noroc neautorizate în România.

Persoanele care joacă pe site-uri de jocuri de noroc online au obligaţia de a depune declaraţia privind venitul realizat. Organul fiscal competent stabileşte impozitul anual datorat pentru veniturile din jocurile de noroc la distanţă pe baza declaraţiei şi emite decizia de impunere. Impozitul de achitat pentru veniturile din jocuri de noroc online se plăteşte în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei

Impozitul anual datorat pentru veniturile din jocurile de noroc online se determină prin aplicarea următorului barem:

  • 1% din veniturile brute de până la 66.750 RON
  • 667.5 + 16% din ceea ce depăşeşte suma de 66.750 RON
  • 61.187,5 + 25% din ceea ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Site-urile de jocuri de noroc online au obligaţia să transmită informaţii referitoare la fiecare venit brut primit în cursul anului fiscal până în ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul precedent, să depună anual până la finalul lunii februarie la organul fiscal competent o declaraţie informativă referitoare la fiecare venit brut, pentru fiecare contribuabil.

Declaraţia pentru veniturile din jocurile de noroc online se completează până în data de 25 mai

Nu este considerată infracţiune desfăşurarea fără licenţă a jocurilor de noroc la distanţă până la data de maximum 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, dacă organizatorul de jocuri de noroc la distanţă care a operat în România plăteşte taxa de licenţă pentru perioada în care a operat şi taxa de autorizare în cuantum de 20% din veniturile organizatorului. Pentru calculul taxei de autorizare organizatorul este obligat să pună la dispoziţia Comitetului de Supraveghere al ONJN un audit financiar din care să reiasă sumele încasate de la jucători cu titlul de taxă de participare la joc şi premiile acordate pe o zi / lună calendaristică.

Pentru că sunt unii care probabil vor fi băgaţi în ceaţă să explicăm schematic ce avem noi de făcut la începutul fiecărui an. Trebuie să mergem la ANAF şi să completăm o declaraţie cu sumele pe care le-am retras de la site-urile de jocuri de noroc online licenţiate în România. Apoi vom primi acasă un plic în care vom fi înştiinţaţi de taxa pe care o avem de plătit. Dacă noi pe durata unui an am efectuat 5 de retrageri de câte 66.000 RON fiecare atunci va trebui să plătim 1% din 66.000 RON (660 RON) x 5 = 3.300 RON. Nu cred că va încurca pe cineva plata a 3.300 RON dacă el a câştigat anul trecut 330.000 RON. Sau un calcul mai realist Dacă retragi în fiecare lună câte 500 RON de la un site de gambling online vei avea de plătit 5 RON la finalul anului. Deci această taxă nu este ceva de speriat. Acesta este singurul aspect care ne interesează pe noi, jucătorii. 

ATENŢIE! Pentru anul 2015, atunci când veţi completa sumele, în 2016, nu trebuie să scrieţi decât câştigurile avute la site-uri de jocuri de noroc de la distanţă licenţiate. Urmăriţi site-ul PariurIX pentru a afla care sunt site-urile care iau licenţă în România. 

Pentru casele de pariuri va fi ceva mai "dureros" şi asta pentru că au de plătit:
- 20% din profitul avut în perioada (2010 - prima jumătate a anului 2015)
- taxa de licenţă anuală pentru fiecare din cei cinci ani prececedenţi (vezi trei paragrafe mai sus) plus taxa de licenţă pe anul acesta, asta ar însemna un minim de 36.000 de euro (taxa se percepe în funcţie de cifra de afaceri, iar taxa minimă este de 6.000 de euro pe an). 
- garanţie de 100.000 de euro pentru jocurile de noroc online de tip pariuri, bingo, keno, casino

Concluzionând, cel târziu în prima decadă a lunii septembrie vom putea paria online legal în România. Unde o vom face, rămâne de văzut. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi