În Italia a apărut un nou tip de pariu. Oficialii sunt intrigați

Pentru prima oară în istoria pariurilor din Italia, o agenție de pariuri oferă oportunitatea de a miza pe utilizarea (sau neutilizarea) arbitrajului video (VAR). Oferta este valabilă pentru derby-ul orașului Torino, dintre Juventus și FC Torino, care se joacă în această seară, de la ora 21:45 (ora României).


Credit foto: calcioefinanza.it

Potrivit calcioefinanza.it, se poate paria pe trei ipoteze: 

1. Se va apela la arbitrajul video în timpul partidei? (Da – cota 1.40, Nu – cota  3.00)

2. Se va acorda un penalty în urma analizării imaginilor video? (Da – cota 3.00)

3. Va fi anulat un gol în urma utilizării acestei tehnologii? (Da – cota 6.00)

Conducătorii fotbalului italian nu privesc cu ochii buni acest nou tip de pariu. „Suntem foarte critici pentru această situație”, a declarat Carlo Tavecchio, președintele Federației Italiene de Fotbal, la ieșirea de la Adunarea ligii. Acesta se teme că un nou tip de pariuri poate atrage și noi metode de trucarea a rezultatului. 

În ceea ce privește utilizarea VAR, oficialii italieni se declară mulțumiți. „Bilanțul este pozitiv. În primele două duminici, deciziile inițiale ale arbitrului au fost schimbate în 7 din 12 cazuri.  Deocamdată, problema arbitrajului video este că transmisia datelor către observatorul jocului este deficitară. De multe ori, informațiile nu au ajuns la destinatar și, prin urmare, nu s-a putut proceda la schimbarea deciziei”, a adăugat Tavecchio. 

Într-un interviu acordat pentru Sportitalia, Massimo Moratti, fostul președinte al lui Internazionale Milano, consideră arbitrajul video drept „o noutate pozitivă. În 90% dintre cazuri, decizia este una corectă. Din păcate, taie un pic din emotivitatea care caracterizează jocul de fotbal. Sunt timpi morți în meci și asta face din arbitrul de pe teren un element de discuție”.

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!